We zoeken bij Koning Koudetechniek wel eens vaker de grens op. Maar nu mag je dat letterlijk nemen. Op 24 oktober opende ‘Backus aan de grens’, de bekende grens-supermarkt bij Venlo, na een verbouwing opnieuw haar deuren. Met Koning Koudetechniek voorzagen we de winkel van een volledig nieuwe, milieu-vriendelijke koelinstallatie en vriesinstallatie, inclusief ‘groen’ verwarmingssysteem.

Groene grens-supermarkt dankzij Koning Koudetechniek

‘Backus aan de Grens’ is een begrip tot ver voorbij Venlo. De geschiedenis van de grens-supermarkt van de familie Backus gaat terug tot 1875. In dat jaar werd een herberg opgericht op de Herungerberg bij Venlo. In de loop van de jaren werd die herberg uitgebreid met een supermarkt, die klanten trekt tot ver over de grens. De combinatie van typisch Duitse elementen en Nederlandse prijzen zorgt er voor dat inmiddels negentig procent van de bezoekers uit Duitsland komt.
De Familie Backus heeft de bestaande winkel van 400m2 onlangs omgebouwd naar een compleet nieuwe grens-supermarkt. De typisch Duitse accenten, zoals een koffiehoek met 200 soorten koffie, een groot diepvriesassortiment en een uitgebreide drogisterij, hebben sinds de heropening op 24 oktober een nog prominentere plaats gekregen. Daarnaast werd het groene imago versterkt. Groen is namelijk niet alleen de bedrijfskleur, maar speelt ook in de bedrijfsvoering van ‘Backus aan de Grens’ een belangrijke rol.
Met Koning Koudetechniek hadden we daar een belangrijk aandeel in. In de winkel legden we een compleet nieuwe koel/vriesinstallatie aan. Die installatie heeft CO2 als natuurlijk, en dus milieuvriendelijk, koelmiddel. Daarnaast installeerden we een nieuw verwarmingssysteem. In de verbouwde winkel is geen gasaansluiting meer aanwezig. Daar hebben wij onze installatie dan ook op ingericht.
Omdat ook betrouwbaarheid belangrijk is in de bedrijfsvoering, kreeg de installatie bovendien een online aansluiting op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel. Daardoor kunnen we de installatie 24 op 7 bewaken en monitoren. Je zou dus kunnen zeggen dat onze service, net als die van de Familie Backus, in zekere zin ook grenzeloos is.

Neem hier een kijkje in de winkel. 

Deel dit bericht: