De Jan Linders in het Heerlense winkelcentrum Giesen-Bautsch heeft een flinke verbouwing ondergaan. In de nieuwe winkel valt de huiselijke sfeer op, met meer verse producten en een groter assortiment. Achter de schermen werd de supermarkt milieuvriendelijker. Koning Koudetechniek uit Bakel tekende voor de duurzame koel- en verwarmingsinstallatie.

Jan Linders Heerlen

Koning Koudetechniek koelt en verwarmt nieuwe Jan Linders

“De bestaande Jan Linders aan de Bautscherweg in Heerlen is door ons compleet voorzien van een nieuwe inrichting”, vertelt Marc de Koning van Koning Koudetechniek. Het Bakelse familiebedrijf is gespecialiseerd in het inrichten van supermarkten met koelmeubelen en vriesmeubelen, én in de aanleg van de onderliggende koelinstallatie. Marc: “Onze koel- en vriesmeubels worden gekoeld door een milieuvriendelijke CO2-installatie, die we in de bestaande machine-kamer opbouwden.”
Dankzij warmteterugwinning kan de warmte die bij de koeling vrijkomt worden hergebruikt voor verwarming van de winkel. “Daarom is er ook geen gasaansluiting meer nodig”, legt Marc uit. “De warmte komt volledig van de koeling. Dat is natuurlijk gunstig voor het milieu, maar ook voor de verbruikskosten.”
Dat kostenbewustzijn speelde ook bij de magazijninrichting een rol. Het complete cellen-compartiment kon bij de verbouwing onaangeroerd blijven, vertelt Marc: “We proberen altijd mee te denken met onze klanten. De koelcellen en vriescellen bevonden zich nog in goede staat. Dan passen we die gewoon in in onze installatie.”
De verbouwde Jan Linders in Heerlen werd op 26 oktober officieel heropend. Met de oplevering van de werkzaamheden houdt de betrokkenheid van Koning Koudetechniek echter niet op. Marc: “Ook deze winkel is aangesloten op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel. Dat betekent dat we de installatie continu bewaken en monitoren; ook een vorm van meedenken met onze klanten.”

Deel dit bericht: