De Plus supermarkt in Budel-Schoot heeft een metamorfose ondergaan. Koning Koudetechniek uit Bakel had een belangrijke inbreng bij de ombouw van de winkel. Op het eerste gezicht valt vooral de nieuwe inrichting volgens de Plus Briljant formule op. Achter de schermen draait een compleet nieuw koel- en verwarmingssysteem.

Plus Budel-Schoot gekoeld en verwarmd door Koning Koudetechniek

Supermarktondernemer Dennis van Moorsel is eigenaar van de Plus in Budel-Schoot. Hij betrok het Bakelse installatiebedrijf Koning Koudetechniek bij de ombouw naar de Plus Briljant formule. Niet alleen de winkelinrichting, ook de complete koel- en verwarmingsinstallatie kreeg hierbij een metamorfose.
“Op de eerste plaats hebben we alle koel- en vriesmeubelen vervangen door nieuwe exemplaren”, vertelt Marc de Koning van Koning Koudetechniek. “Dat is wat de klanten zien. Wat ze niet zien, maar wel zullen merken, is dat de winkel daarnaast een geheel nieuwe verwarming heeft gekregen.”
Koning Koudetechniek ging daarbij niet over één nacht ijs. De verse vries- en koelmeubels worden gekoeld door een nieuw aangelegde Co2-installatie. Die installatie is voorzien van twee warmtewisselaars. Beide wisselaars sturen twee gescheiden watercircuits aan. De ‘eerste’ warmte, met de hoogste temperatuur, is bestemd voor een luchtgordijn aan de ingang. Warmte met een  lagere watertemperatuur gaat naar de vloerverwarming. Hierdoor wordt de winkel optimaal en milieuvriendelijk verwarmd.
Maatwerk dus. Zoals Koning Koudetechniek die ook leverde bij de installatie van de machinekamer en de koelcellen in het magazijn. Marc: “De machinekamer is door ons op maat opgebouwd op een entresol boven het tel- en kassakantoor. En nagenoeg alle cellen zijn voorzien van schuifdeuren. Voor Dennis van Moorsel was het belangrijk om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte. Dan is het onze taak om daarin mee te gaan. Meedenken met de klant, daar zijn wij sterk in.”

Neem hier een kijkje in de winkel.

Deel dit bericht: