Amazing Oriental is een grote organisatie met bijna 20 Aziatische supermarkten en verschillende distributiecentra verspreid over het land. In Ypenburg wordt een nieuw, groot distributiecentrum en een nieuwe supermarkt gerealiseerd. In zowel de supermarkt als het distributiecentrum zullen we de nieuwste CO2-technieken bij de koelmeubels en de diepvriesapparatuur toepassen.

Amazing Oriental

De nieuwste CO2-technieken voor alle koelapparatuur van een supermarkt en groot distributiecentrum

Amazing Oriental is een grote organisatie met bijna 20 Aziatische supermarkten en verschillende distributiecentra verspreid over het land. In Ypenburg wordt een nieuw, groot distributiecentrum en een nieuwe supermarkt gerealiseerd. Op basis van onze voorstellen en geavanceerde technieken zijn wij geselecteerd om alle koeltechnische installaties in zowel de supermarkt als het grote distributiecentrum te maken. De supermarkt moet midden 2016 gereed zijn, de ingebruikname van het distributiecentrum staat gepland voor eind 2017.

In zowel de supermarkt als het distributiecentrum zullen we de nieuwste technieken bij de koelmeubels en de diepvriesapparatuur toepassen. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van CO2 (als koudemiddel R744). CO2 is een natuurlijk koudemiddel. Daarnaast is het niet brandbaar en ook niet explosief. In tegenstelling tot chemische koudemiddelen is CO2 niet schadelijk voor het milieu. Wel worden speciale eisen aan de installatie gesteld (vanwege de hogere drukken waarmee gewerkt wordt), maar die techniek beheersen wij als geen ander.

Alle koelmeubels en diepvrieskasten die geïnstalleerd worden produceren nogal wat ‘restwarmte’. Deze warmte wordt straks, via een warmtewisselaar, gebruikt om heel milieuvriendelijk het hele pand (dus zowel de supermarkt als het distributiecentrum) met luchtverwarming te verwarmen.

Uiteraard gaan we alle installaties op afstand monitoren en waar nodig regelen. Daardoor is een optimale en bedrijfszekere werking 24/7 gewaarborgd en worden storingen voorkomen. 

Deel dit bericht: