Green Specialties Holland is gespecialiseerd in sla-producten. Bij het Lieropse bedrijf worden verschillende soorten bladgroenten zoals veldsla, bladsla, babyleafs, spinazie en rucola direct vanaf het land verpakt voor verspreiding naar supermarkten. Koning Koudetechniek uit Bakel voorzag twee nieuwe productielijnen van koeling. En op termijn wordt de koelinstallatie van zes bestaande lijnen up to date gemaakt.

Green specialties Holland

Fris verpakte sla dankzij Koning Koudetechniek

 

Bij Green Specialties Holland in Lierop wordt een diversiteit aan voorverpakte bladgroente geproduceerd. Verschillende slasoorten, eetbare bloemen en wortelen worden direct vanaf het land verwerkt. In de productielijnen worden de groentes gewassen, gesorteerd en verpakt. De voorverpakte sla en andere gewassen zoals wildkrautsalade met bloemen en breekpeen, bereikt veelal via supermarkten de consument. Temperatuur is bij de verwerking van sla van wezenlijk belang.

 

In 2014 is het familiebedrijf benaderd om onderhoud te plegen aan twee bestaande centrale koelinstallaties koelinstallaties die gebruikte worden voor 6 productielijnen en een koudwatervoorziening.

Koning Koudetechniek uit Bakel werd door Green Specialties Holland ook ingeschakeld om twee nieuwe productielijnen naar de juiste temperatuur te koelen.

 

“Een mooie opdracht met extra uitdagingen”, lacht Marcel Huvenaars, monteur van Koning Koudetechniek. “Voor de klant was het belangrijk dat het productieproces ongestoord kon blijven doorlopen. In overleg hebben we ons werk rond hun tijden ingepland. Toch waren we binnen twee weken klaar.”

Koning Koudetechniek plaatste in de machinekamer een koelinstallatie voor de nieuwe productiehal. Een nieuwe multiplex koelinstallatie met 2 compressoren zorgt voor de juiste omgevingstemperatuur. Een regelkast bewaakt de instellingen. De werking wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week gemonitord door de meldkamer in Bakel. De al aanwezige installatie werden nagekeken en onderhouden. Daarnaast werd het hele leidingwerk opnieuw aangelegd. “Voor beide productiehallen”, verduidelijkt Marcel. “Er zat flink wat uitzoekwerk bij omdat we onze installatie aan de oude moesten koppelen. Maar ik ben er van overtuigd dat Green Specialties weer minstens tien jaar vooruit kan.”

 

De nieuwe productiehal werd voorzien van een RVS-verdamper. Tevens werden er twee dezelfde verdampers in de bestaande hal geplaatst. Marcel: “Er wordt gewerkt in een behoorlijk vochtige omgeving. De sla wordt gewassen in veel water. Daar mag natuurlijk geen viezigheid tussen komen. Deze units roesten niet en lekken niet. Er kan niets misgaan.”

 

Na de oplevering van de compleet vernieuwde koelinstallatie zal Koning Koudetechniek in de toekomst het onderhoud voor Green Specialties Holland blijven verzorgen. Dat biedt, samen met de 24/7 online monitoring, optimale productie-zekerheid voor Green Specialties Holland, vertelt Marcel Huvenaars: “Deze klant staat voor zijn product. Wij moeten zorgen dat we daar zo goed mogelijk op in spelen. Bij Koning Koudetechniek staan we namelijk ook voor ons product.”

Deel dit bericht: