In de high-tech omgeving van de Technische Universiteit in Eindhoven voelt Koning Koudetechniek zich prima thuis. Het Bakelse familiebedrijf voorzag de kersverse Spar University TU/e-Luna van nieuwe koel- en vriesmeubelen en een geïntegreerde koel-vriessysteem inclusief warmteterugwinning (WTW).

TU-studenten in Eindhoven winkelen vers dankzij Koning Koudetechniek

Vanaf 2015 beschikt de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven over een eigen buurtwinkel. Studenten kunnen in de Spar University terecht voor hun dagelijkse boodschappen, kant-en-klaar-maaltijden en andere verse producten. Omdat die eerste Spar de kooplust van de studenten niet meer bij kon houden, werd besloten een tweede Spar University in te richten. Die Spar University TU/e-Luna opende op 21 augustus haar deuren, in een pand dat voorheen dienst deed als lesgebouw en collegezaal.
Het Bakelse installatiebedrijf Koning Koudetechniek richtte de Spar TU/e-Luna in met nieuwe koel- en vriesmeubelen, passend bij de uitstraling van het pand. Achter de schermen installeerde het familiebedrijf een geïntegreerd koel- vriessyteem inclusief warmteterugwinning. Daarmee worden niet alleen de koel- en vriesmeubels in de winkel gekoeld. Via een warmtewisselaar kan de vrijkomende warmte worden ingezet voor verwarming van de winkel. Ook de airconditioning is in dit systeem geïntegreerd.
Koning Koudetechniek sloot de Spar TU/e-Luna bovendien aan op de Koning Koudemeldkamer in Bakel. Daardoor wordt de werking van de installatie volcontinu online gemonitored. Dat klinkt misschien high-tech. Voor Koning Koudetechniek is het normale service. 

Voor alle foto's van de winkel klik hier

Deel dit bericht: