Ons familiebedrijf zag 15 jaar geleden het licht. Wat kunnen we allemaal vertellen na 15 jaar? ’Ons pap’, Gerrit de Koning, startte Koning Koudetechniek in dat jaar aan de Auerschootseweg in Bakel. Hij had in de jaren daarvoor, ruime ervaring opgedaan in de koeltechniek.

Koning Koudetechniek; al 15 jaar één grote familie

Service en persoonlijk contact hebben we bij Koning Koudetechniek vanaf dag één hoog in het vaandel staan. Mede dankzij die open en klantvriendelijke benadering kon ons bedrijf groeien. Al snel sprongen Marc en Geert de Koning vader Gerrit in de avonduren bij. En zoals dat gaat, appels vallen meestal niet ver van de boom, leidde dat bij beiden tot interesse in de koeltechniek. Een interesse die, na een gerichte studie, tastbaarheid kreeg met de deelname binnen Koning Koudetechniek.

De retail heeft vanaf het begin onze speciale aandacht gehad. In die branche komt onze servicegerichtheid goed van pas. Voor bv een supermarkt moet je dag en nacht paraat staan.
En hoewel we retail beschouwen als een specialisatie, kijken we met een veel bredere blik naar de wereld van de koeltechniek. Ons klantenbestand is uitgebreid en breed. Zo profiteren ook zorginstellingen, voedselverwerkingsbedrijven, agrarische bedrijven en distributiecentra van klimaatinstallaties van Koning Koudetechniek.

In 2008 kwamen we in contact met JBG, een fabrikant van koel- en vriesmeubelen, net als wij een familiebedrijf, gevestigd in Polen. Dat contact leidde tot een samenwerking. Iedere klant heeft eigen wensen qua presentatie en uitstraling. De samenwerking gaf ons de mogelijkheid om hoogwaardige koel- en vriesmeubelen in ieder gewenste kleur te leveren en in elk maat. Zelfs inspraak in het ontwerpen van een nieuw meubel behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor kunnen we elke supermarkt precies zo inrichten zoals onze klanten dat zelf voorstellen.

Na enkele verbouwingen voor 2012 groeiden we met Koning Koudetechniek uit de jas die ons aan de Auerschootseweg lang goed had gepast. We kregen de mogelijkheid om een geheel nieuw eigen pand te creëren aan de Papenrijt, een destijds nieuw opgeleverd industrieterrein in Bakel. Dat pand maakte verdere groei mogelijk. In 2013 meteen een aanbouw te hebben gerealiseerd, kregen we meer ruimte voor de opslag van meubels en kwam er ruimte vrij voor de werkvoorbereiding. De werkplaats biedt ruimte om machineframes op te bouwen, om leidingwerk voor te monteren en om koelmeubels/verdampers voor te bereiden en/of te reviseren.
Open kantoorruimtes bieden onze koeltechnische engineers een passende werkplek. En onze KoningKoude Meldkamer houdt middels diverse schermen online een probleemloze werking van vrijwel alle koelinstallaties in de gaten die we de laatste jaren hebben opgeleverd.
De ruimte om te groeien hebben we later ook benut. In 2016 hebben we een tweede bedrijfspand geopend, tegenover onze hoofdvestiging. In dit pand hebben we de opslag van alle meubels gevestigd.

Koning Koudetechniek is een echt familiebedrijf. Behalve Marc en Geert werkt vanaf 2011 ook Marlijn de Koning binnen het bedrijf, evenals alle partners van hen; Linda de Koning, Leonie de Koning en John Relou. Daarmee houdt het familiegevoel echter niet op. We beschouwen al onze 37 werknemers als familie. Bij Koning Koudetechniek geloven we in dat gevoel van samen. Samen houden we innovaties bij. Samen creëren we elke dag passende klimaatinstallaties voor onze klanten. Samen maken we Koning Koudetechniek.