Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Ekoplaza Amsterdam

Koning Koudetchniek levert maatwerk voor Amsterdamse Ekoplaza

Op 8 juni werd een nieuwe Ekoplaza geopend aan de Weteringschans in de Amsterdamse binnenstad. De jongste loot aan de boom van de grootste biologische supermarktketen van Nederland hanteert de allernieuwste Ekoplaza-formule. Wij mochten met Koning Koudetechniek de koel- en verwarmingstechniek op deze lastig bereikbare locatie verzorgen. En we waren verantwoordelijk voor de ‘groene’ inrichting. Opvallend aan die inrichting zijn de koelingen. Die zijn allemaal voorzien van led-verlichting onder de schappen. De biologische producten worden daardoor nog beter en optimaler aangelicht. Al die koelingen komen van ons. Daarnaast hebben we voor Ekoplaza een nieuw type stekkermeubel ontwikkeld, zodat impuls-producten beter kunnen worden gepresenteerd.

De groene bedrijfsfilosofie van Ekoplaza komt ook terug in de duurzaamheid van de winkelinrichting. Wij hebben alle hoge koelingen voorzien van enkel glas, in plaats van ze open te laten. De half-hoge koelingen zijn zelfs voorzien van dubbelglas-schuifruiten. Daarnaast is de winkel voorzien van een warmtepomp-airconditioning, die tevens dienst doet als hoofdverwarming. Een warmtepomp-installatie voorziet de gehele winkel van verwarming.

Wij zijn er met Koning Koudetechniek trots op dat we in de Amsterdamse binnenstad, op een lastige plaats, een goed stuk techniek konden bouwen. De machinekamer hebben we in de kelder van de winkel geplaatst en is door ons op maat opgebouwd. Op het platte dak aan de achterzijde van de winkel monteerden we een condensor. Die condensor werd in delen, via het trappenhuis, omhoog vervoerd. Daarmee voorkwamen we dure kraankosten voor de klant. We vinden het mooi om op een slimme manier mee te kunnen denken.

Deel deze pagina: