Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Jumbo Den Bosch

Nieuw type koelmeubelen van Koning Koudetechniek voor Jumbo

Koelmeubelen met een vaste bodem zijn eenvoudiger te reiniger en energie-zuiniger. De Bossche supermarktondernemer Hans van Bergen vroeg ons of we zo’n nieuwe type koelmeubel konden leveren. We zijn er bij Koning Koudetechniek trots op dat dat is gelukt. In totaal leverden we 40 meter aan nieuw ontwikkelde wandmeubelen voor Jumbo Van Bergen in Den Bosch, die na een forse uitbreiding opnieuw open ging op 6 juli.

Meestal zijn koelmeubelen voorzien van een losse bodemplaat. Als je die bodemplaat opent kijk je recht op de tegelvloer. Hierdoor kan het meubel moeilijk gereinigd worden en vloeit er veel koude weg richting winkel. Op verzoek van Hans van Bergen, de eigenaar van Jumbo Van Bergen in Den Bosch, hebben we daarom met onze leverancier wandmeubels ontwikkeld die voorzien zijn van een vaste bodemplaat. Die meubels zijn een stuk eenvoudiger te reinigen en hebben minder last van koudeverlies, en dus van energieverlies, via de onderkant.

Met Koning Koudetechniek leverden we 40 meter van de nieuw ontwikkelde wandmeubels aan Jumbo Van Bergen, zowel in de standaard uitvoering van 107 centimeter diep als in de AGF-uitvoering van 97 centimeter diep. Die levering was onderdeel van de uitbreiding van de supermarkt in Den Bosch, waarbij de totale winkeloppervlakte werd vergroot tot 1700 vierkante meter. Sowieso hadden we bij Koning Koudetechniek een belangrijke bijdrage in die verbouwing. We voorzagen de gehele winkel van een nieuwe CO2 koel/vriesinstallatie, inclusief al het benodigde leidingwerk. Door middel van een warmtewisselaar kunnen we de warmte, die in de machinekamer vrijkomt bij de koeling van onze koel- en vriesmeubelen, gebruiken om de winkel te verwarmen. En op het parkeerdek plaatsten we een gascooler die overbodige warmte op warme dagen afvoert. Doordat we de machinekamer en het gehele leidingwerk vooraf in onze eigen werkplaats al hadden voorgemonteerd konden we gelukkig snel te werk te gaan. Toch was het een forse klus, waar we met 15 man van Koning Koudetechniek hard aan werkten. En dan mag je gerust trots zijn als de oplevering naar tevredenheid is, toch?

Deel deze pagina: