Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Plus Best Ton Henst

Vernieuwde Plus Best klaar voor de toekomst dankzij Koning Koudetechniek

De compleet vernieuwde Plus supermarkt in Best luidt een nieuw hoofdstuk van winkelbeleving in. Vanuit Koning Koudetechniek richtten we de winkel met twee verspleinen, een makerij en tapasplein in met nieuwe koelmeubels. Wij installeerden daarbij een toekomstbestendige CO2 koel- vriessysteem inclusief warmteterugwinning (WTW) waarmee de winkel zelf en omliggende winkels in de passage verwarmd kunnen worden in de winter.
De bestaande Plus in Best is al vanaf dag één klant van ons. De koelingen en het koelsysteem waren redelijk gedateerd en aan vervanging toe. Bij de recente ombouw van de supermarkt naar de Plus 2.0 formule - één van de vijf in Nederland - hebben wij met Koning Koudetechniek daarom het hele koel-vriessysteem, alle koelmeubels en vriesmeubels vervangen. We hebben daarbij de winkel voorzien van twee grote verspleinen en een tapasplein waar alles op vraag gesneden wordt. Klanten kunnen in de nieuwe Makerij hun gerechten gekookt mee naar huis nemen. Klanten kunnen kiezen voor vers in combinatie met gemak en onze verrijdbare meubelen maken het mogelijk elke dag andere dingen te doen in de Makerij. Daarmee speelt Plus in op de toekomst. Ook bij Koning Koudetechniek speelden we in op de toekomst. We voorzagen de Plus 2.0 in Best van een geavanceerd CO2 koel- vriessysteem voorzien van warmtewinning, compleet elektrisch, waardoor de gasaansluiting is afgesloten. Met de restwarmte die vrijkomt bij de koeling van de koel- en vriesmeubels kunnen we de winkel verwarmen, bijvoorbeeld de vloer bij de kassa of luchtverwarming in de hele supermarkt. In deze situatie kwamen we restwarmte te kort. Want niet alleen de Plus Supermarkt zelf moet verwarmd kunnen worden, ook de winkels in de passage tegenover de supermarkt dienen gebruik te kunnen maken van de verwarmingsinstallatie. Dat hebben we duurzaam en effectief opgelost door een losse warmtepomp zelf te ontwikkelen, welke gekoppeld zit aan het koel- vriessysteem. Hierdoor kunnen ook de winkels in de passage in de winterperiode met restwarmte verwarmt worden. Tot slot werd de hele koel- en verwarmingsinstallatie van de Plus in Best aangesloten op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel. Zo kunnen we de werking 24 uur per dag, zeven dagen per week, online monitoren. Daarmee bieden we zekerheid en vertrouwen. Niet alleen nu, maar ook op de langere termijn.

Deel deze pagina: