Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Plus Uden Sesterlaan

Energiezuinige Plus Briljant dankzij Koning Koudetechniek

Uden is een hyper-moderne supermarkt rijker. Op 8 juni jl opende de nieuwe Plus Briljant aan de Sesterlaan haar deuren. Met Koning Koudetechniek tekenden wij voor de complete koel/vries-installatie. En we voorzagen de winkel van energie-vriendelijke klimaatbeheersing.

Ook voor ons was het een speciaal project. Met Koning Koudetechniek hebben we natuurlijk veel ervaring in supermarkten, maar in Uden moesten we een stap extra zetten. De nieuwe Plus Briljant heeft een enorme glaspui. Daardoor, en door het platte dak, ontstaat veel warmteontwikkeling. Daar wilden wij èn Wim Eijkemans graag rekening mee houden.

We leverden alle koel- en vriesmeubelen in de Plus Briljant. De koeling halen we uit een Co2-installatie. Daar plaatsen we normaal gesproken één of twee warmte-wisselaars op, zodat we de winkel door middel van vloerverwarming of een luchtgordijn kunnen opwarmen. Een W-installateur zorgt vaak voor een ventilatiesysteem. Maar door de extra warmte zou in Uden eigenlijk ook airconditioning gemonteerd moeten worden. En dat levert het gevaar op dat systemen tegen elkaar in gaan draaien. De airco kan bijvoorbeeld gaan draaien als de vloerverwarming aanslaat; energie-technisch allesbehalve optimaal.

De oplossing vonden we bij Koning Koudetechniek in een 3-in-1 systeem. In samenwerking met de W-installateur ontwikkelden we een installatie waarbij koeling, verwarming, ventilatie en airconditioning op elkaar zijn afgestemd en ingeregeld. De koel/vries-installatie is voorzien van drie warmtewisselaars; voor de vloerverwarming, het luchtgordijn en de airconditioning. En boven het plafond in de winkel is een luchtbehandelingskast geïnstalleerd die verse buitenlucht mengt met koele lucht in de zomer en warme lucht in de winter. Daardoor is het klimaat in de Plus Briljant altijd aangenaam.

Een systeem voor de toekomst, want winkels met grote glaspuien zijn momenteel de trend. We zijn er trots op dat we samen met Wim Eijkemans in de toekomst konden investeren. Dit systeem is in aanschaf misschien 10 procent duurder. Maar bekeken over een periode van acht jaar ben je goedkoper uit. De winst komt dus uit energiebesparing. En dat is ook goed voor het milieu.

 

Deel deze pagina: