Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Spar Deil

Primeur dankzij Koning koudetechniek

Bij Koning Koudetechniek zijn we altijd trots op onze projecten. En soms springt een project er echt bovenuit. In Deil realiseerden we de eerste ‘kleine’ groene supermarkt van Nederland. Daarmee is Spar Deil een regelrechte primeur!
We denken bij Koning Koudetechniek altijd na over de vraag hoe we onze koel-vriesinstallaties nog beter in kunnen richten voor de toekomst. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk criterium. Zo draait het merendeel van onze installaties op het natuurlijke koudemiddel CO2. Daarnaast rusten we de installaties vaak uit met een warmtewisselaar. De vrijkomende warmte kunnen we zo gebruiken om bijvoorbeeld een supermarkt of een magazijn te verwarmen.
De Spar in het Gelderse Deil is de eerste supermarkt in Nederland met een vloeroppervlak kleiner dan 600 vierkante meter waar wij dit concept toepasten. Vanuit Koning Koudetechniek bouwden we een compacte CO2-installatie in het magazijn, waarmee we de koel- en vriesmeubelen in de winkel bedienen. Middels een warmtewisselaar koppelden we ook de luchtverwarming in de winkel aan dit systeem. Daardoor heeft de supermarkt geen gasaansluiting meer nodig; een duurzame benadering die tegelijkertijd gunstig uitpakt voor de energierekening van ca. 35%.
John en Imca de Haas, de eigenaren van de Spar-supermarkt in Deil, hebben kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke contact hoog in het vaandel staan. Als je het ons vraagt mogen ze daar Duurzaamheid aan toevoegen, met een grote D.

Deel deze pagina: