Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Spar Hardenberg

Duurzame Spar dankzij installatie uit Bakel

Voor ons bij Koning Koudetechniek heeft de verbouwing van supermarkten weinig geheimen. Wij hielpen de familie Pierik bij de ombouw van hun Spar naar de Spar 3.0 formule. De winkel in Hardenberg richtten we met oog voor budget volledig nieuw in. De grootste winst zit echter in onze nieuwe, energiezuinige koelinstallatie.

Op 8 maart ging de vernieuwde Spar in Hardenberg open. De winkel, eigendom van de familie Pierik, werd ingericht volgens de Spar 3.0 formule. Wij vervingen met Koning Koudetechniek alle oude koel- en vriesmeubelen voor nieuwe, energiezuinige exemplaren, voorzien van LED-verlichting. Ook leverden wij een door ons gereviseerd, en daardoor kostentechnisch interessant, vrieseiland. De ombouw was echter allesbehalve puur cosmetisch van aard. Achter de schermen gaven wij de koelinstallatie en het klimaatsysteem een volledige vernieuwing, waardoor een enorme energie-besparing gerealiseerd kan worden. We vervingen alle losse koelmachines door een nieuw en duurzaam koel- en vriessysteem. Die centrale koelmachine voorzagen we bovendien van een warmtewisselaar. De warmte die bij de koeling vrijkomt kan zo ingezet worden om de luchtverwarming en het luchtgordijn in de winkel te bedienen. Daarmee kon de aansluiting op het gasnet komen te vervallen. Op warme dagen houdt een door ons geïnstalleerde airconditioning het winkelklimaat aangenaam. Verder werd de nieuwe Spar 3.0 gekoppeld aan onze Koning Koude-meldkamer in Bakel. De familie Pierik profiteert daardoor niet alleen van een forse energie-besparing. Ze geniet ook de zekerheid van een volcontinue bewaking van de door ons geleverde installatie.

Deel deze pagina: