Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Spar Heusden

Energievriendelijke Spar in Heusden

De verbouwing van de bestaande Spar Maas in Heusden tot een energievriendelijke Spar 3.0 deed ook een beroep op ons vakmanschap. Voor buurtsupermarkten van deze omvang zijn met name de energiekosten op de lange termijn belangrijk. Dankzij een op maat gesneden oplossing konden we deze energiekosten met 40 procent terugbrengen. Omdat de de gasaansluiting in deze winkel is afgesloten, wordt alle warmte opgewekt door compressoren middels warmtewisselaars in de centrale koel- en vriesinstallatie die we met Koning Koudetechniek aanlegden. De machinekamer hebben we uit het zicht geplaatst op het hoge dak. Vier verwarmings-units, drie in de winkel en één in het magazijn, zorgen voor de verwarming. Het mooie van dit systeem is dat het in de zomerperiode ook kan fungeren als airconditioning.
De supermarkt heeft een open plafond voor een ruimtelijk effect. Met Koning Koudetechniek mochten we alle koelmeubelen in de winkel leveren. Die hebben we voorzien van LED-licht en glasdeuren. Dat zorgt voor een forse energiebesparing. In het magazijn hebben we de bestaande koelcel hergebruikt en voorzien van nieuwe techniek, en een nieuwe vriescel geplaatst. Dat alles vergt in de basis een duurdere investering. Maar die extra kosten worden binnen drie jaar terugverdiend. Daarna profiteert de ondernemer blijvend van de oplossingen die wij met Koning Koudetechniek hebben aangedragen.

 

Deel deze pagina: