Met onze jarenlange kennis en ervaring - en een organisatie moet korte lijnen naar de verantwoordelijken - heeft Koning Koudetechniek een trouwe klantengroep opgebouwd. Hier vindt u een selectie van projecten die we onlangs hebben uitgevoerd. Wilt u op de hoogte blijven van al onze projecten? Volg ons dan op Facebook en Twitter.

Spar TU Eindhoven

TU-studenten winkelen vers dankzij Koning Koudetechniek

Ook in de high-tech omgeving van de Technische Universiteit in Eindhoven voelen we ons bij Koning Koudetechniek prima thuis. Wij voorzagen de kersverse Spar University TU/e-Luna van nieuwe koel- en vriesmeubelen en een geïntegreerde koel-vriessysteem inclusief warmteterugwinning (WTW).

Vanaf 2015 beschikt de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven over een eigen buurtwinkel. Studenten kunnen in de Spar University terecht voor hun dagelijkse boodschappen, kant-en-klaar-maaltijden en andere verse producten. Omdat die eerste Spar de kooplust van de studenten niet meer bij kon houden, werd besloten een tweede Spar University in te richten op het terrein. Die Spar University TU/e-Luna opende op 21 augustus haar deuren, in een pand dat voorheen dienst deed als lesgebouw en collegezaal. Hierdoor is de uitstraling van de supermarkt vernieuwend en verschilt behoorlijk van de andere Spar supermarkten.
Met Koning Koudetechniek richtten wij de Spar TU/e-Luna in met nieuwe koel- en vriesmeubelen, passend bij de uitstraling van het pand. Achter de schermen installeerden we een geïntegreerd koel-vriessysteem inclusief warmteterugwinning. Daarmee koelen we niet alleen de koel- en vriesmeubels in de winkel. Via een warmtewisselaar kunnen we de vrijkomende warmte inzetten voor verwarming van de winkel. Ook de airconditioning hebben we in dit systeem geïntegreerd.
Bovendien sloten we de Spar TU/e-Luna aan op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel. Daardoor wordt de werking van de installatie volcontinu online gemonitord. Dat klinkt misschien high-tech. Maar bij Koning Koudetechniek vinden we dat normale service. 

Deel deze pagina: