Koning Koudetechniek helpt vier J’s aan koel- en klimaatsysteem

Vanuit Koning Koudetechniek hielpen we de Veghelse supermarktketen Jumbo afgelopen maand met de koel- en klimaattechniek voor vier compleet vernieuwde vestigingen. In Helmond en Made kregen twee bestaande Jumbo’s een metamorfose. In Den Haag en Utrecht werden twee nieuwe stadssupermarkten geopend volgens de Jumbo City formule.

Hoewel we in grootte natuurlijk verschillen, zijn er tekenende overeenkomsten tussen Jumbo Supermarkten en Koning Koudetechniek. Allebei zijn we familiebedrijven en gevestigd in Oost-Brabant. We opereren ieder op een ‘no-nonsense’-manier door heel Nederland. En allebei onderscheiden we ons met innovatief en duurzaam ondernemerschap in de supermarktwereld. Om die reden is het misschien niet verwonderlijk dat Jumbo ons bij Koning Koudetechniek vroeg om de koel- en klimaattechniek van vier nieuwe vestigingen te verzorgen. Behalve een technische uitdaging zat daar ook een logistieke uitdaging in. Alle vier de vestigingen openden namelijk binnen één week. Op woensdag 18 november ging in Made de compleet verbouwde Jumbo van Oswald en Sandy Hesselberth open, net als de geheel vernieuwde Jumbo in de 2e Haagstraat in Helmond. Een week later openden twee nieuwe Jumbo City’s, één in het centrum van Den Haag en één in de binnenstad van Utrecht.

Compacte koel- en vriesinstallatie van Koning Koudetechniek voor binnenstadsformule

De Jumbo City formule is sterk in opkomst. Bewoners en bezoekers van de binnenstad vinden er naast hun dagelijkse Jumbo-boodschappen bijvoorbeeld vers-belegde broodjes van La Place of kant-en-klaar maaltijden van Foodmarkt. Speciaal voor deze binnenstadssupermarkten ontwikkelden we bij Koning Koudetechniek een compacte maar technisch volwaardige CO2 koel- en vriesinstallatie. De ruimte in de Jumbo City aan de Utrechtse Twijnstraat was zeer beperkt, waardoor deze compacte installatie uiterst welkom was. Ook monteerden we een geluidsarme externe gascooler op een dak tussen woningen. Een extra logistieke uitdaging lag hier in de bereikbaarheid; diverse toegangswegen waren precies tijdens de verbouwing afgesloten. Ook in Den Haag lag een logistieke uitdaging. Het achterste deel van de Jumbo City aan de Frederik Hendriklaan is nauwelijks hoger dan twee meter, waardoor ze maar net binnen pasten. De kelder kent een al even beperkte hoogte, toch konden we hier met passen en meten een koel- en vriescel monteren. De Haagse Jumbo City profiteerde trouwens van nóg een slimme ontwikkeling bij Koning Koudetechniek. Via warmtewisselaars zetten we de vrijkomende koelwarmte om voor duurzame verwarming van de hele winkelruimte.

Geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem van Koning Koudetechniek voor Jumbo’s in Made en Helmond

Ook bij de metamorfoses van de bestaande Jumbo-vestigingen aan de Stationsstraat in Made en aan de 2e Haagstraat in Helmond namen we met Koning Koudetechniek de gehele winkelverwarming voor onze rekening. Beide supermarkten worden volledig verwarmd uit gerecyclede restwarmte, wat een bewijs is voor de efficiëntie van deze, door onszelf ontwikkelde, duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsmethode. Zowel in Helmond als in Made bouwden we vanuit Koning Koudetechniek een compleet nieuw, CO2 gestuurd koelsysteem op, inclusief centrale machinekamer, leidingwerk en volledig nieuwe koel- en vriesmeubels volgens de kenmerkende Jumbo-styling. De meubels in Made worden bovendien gesierd door zuinige en smaakvolle led-verlichting. Ook hier kenden beide vestigingen specifieke uitdagingen. Zo moesten we onze koelinstallatie in Helmond opbouwen op een bordes, waar we eerst ruimte voor moesten maken door het afbreken van een stenen muur. In Made hadden we juist alle ruimte, omdat we onze werkzaamheden konden starten in samenloop met de casco-bouw.

Vier Jumbo-vestigingen openen binnen een week, op vier locaties met ieder hun eigen technische en logistieke uitdagingen. Bij Koning Koudetechniek gingen we die uitdagingen maar wat graag aan.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×