Koninklijke samenwerking Koning Koudetechniek en Konings-Zuivel

Het nieuwe mega distributiecentrum van Konings-Zuivel in Bleiswijk wordt volledig gekoeld door Koning Koudetechniek. Benieuwd wat we zoal doen?

Alsof het zo had moeten zijn: Koning Koudetechniek (KKT) zorgt voor de koelinstallatie in het nieuwe, gigantische distributiecentrum van Konings-Zuivel. In Bleiswijk laat de zuivel distributeur een complex ter grootte van 8835 vierkante meter verrijzen.

Een mooi project voor KKT. Dat hier een grote koelinstallatie van 480 kW gaat installeren. Hierop zijn diverse grote koelcellen en verwerkingsruimtes aangesloten, waaronder een grote zogeheten ambient cel. Deze houdt naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid op peil. Al het leidingwerk wordt voorzien van speciale Mylar folie-isolatie, zodat er zo min mogelijk koudeverlies wordt geleden en hygienisch verantwoordt. Ook de luchtverversing voor de koelcellen wordt in handen van KKT gelegd. Zo worden de kantoren vanuit de centrale CO2-koelinstallatie in de zomer gekoeld via de airconditioning en in de winter verwarmd dankzij de restwarmte. Wel zo duurzaam.

Verhuizing Konings-Zuivel

Konings-Zuivel groeit uit haar jas in Bergambacht. Daarom is er besloten om naar het dichtbijgelegen Bleiswijk te verhuizen. Het bedrijf verzorgt de verkoop en distributie van Europese zuivel en koelverse zuivelproducten aan de Nederlandse retail, foodservice en industrie. Vanuit het nieuwe distributiecentrum wordt de selectie, inkoop, beheer en vervoer van zowel merk- als private label-producten als yoghurt, kwark, desserts, drinks en kaas geregeld.

Het project wordt 1 maart 2019 opgeleverd aan Konings-Zuivel.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×