ULO cel verlengt levensduur van groenten en fruit

Is het voor jouw bedrijf essentieel dat groenten en fruit maandenlang bewaard én optimaal vers kunnen blijven?

Dan kom je met een duurzame CO2 dx koelinstallatie al ver. Maar voor deze bewaartechniek gaan we graag nóg een stapje verder. Dit doen we met onze ULO cellen: ultra low oxygen. Het geheim van de ULO cel ligt hem in de bewaring bij een zeer laag zuurstofgehalte. De grootste boosdoener van versproducten is namelijk zuurstof. Door groenten en fruit op te slaan in een gasdichte koelcel wordt de levensduur tot aan de nieuwe oogst verlengd. Door de bewaring bij een zeer laag zuurstofgehalte wordt het natuurlijke rijpingsproces namelijk vertraagd. Vooral voor appels en peren is dit dé oplossing.

Ondernemer Menso Tijssen teelt bij zijn Fruitbedrijf M Tijssen in Altforst in totaal 1,5 miljoen kilo appels en peren. In 2017 vertelde Menso in het nieuwsblad Nieuwe Oogst het volgende over zijn koelcellen: ‘In het verleden zijn we bezig geweest met een energiebesparingsproject, maar omdat de stroomprijs sindsdien is gedaald, wil ik het risico niet meer nemen om concessies te doen aan de kwaliteit’. Met onze CO2 koelinstallatie met ULO cellen hoeft Menso geen concessies meer te doen aan de kwaliteit van zijn appels en peren.

Niet gek dus dat hij bij ons aanklopte voor de koeltechniek om zijn appels en peren optimaal vers te kunnen bewaren. De komende maanden gaan wij Fruitbedrijf M Tijssen voorzien van een CO2 installatie en alles wat daarbij hoort. Wij zorgen er samen voor dat dit uiterlijk augustus in bedrijf gaat, voordat de oogst begint.

Meer weten over onze ULO bewaartechniek? Of benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op!

Küppers Fruitteelt Duitsland ULO cellen

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!