Geschiedenis Koning Koudetechniek

Ons familiebedrijf zag in 2002 het licht. Wat kunnen we allemaal vertellen na 19 jaar? ’Ons pap’, Gerrit de Koning, startte Koning Koudetechniek in dat jaar aan de Auerschootseweg in Bakel. Hij had in de jaren daarvoor ruime ervaring opgedaan in de koeltechniek.

Gerrit heeft service en persoonlijk contact vanaf dag één hoog in het vaandel gezet bij Koning Koudetechniek. Mede dankzij die open en klantvriendelijke benadering kon het bedrijf groeien. Al snel sprongen Gerrits zonen, Marc en Geert de Koning, in de avonduren bij. En zoals dat gaat leidde dat bij beiden tot interesse in de koeltechniek. Een interesse die, na een gerichte studie, tastbaarheid kreeg met deelname binnen Koning Koudetechniek.

Kijken met een brede blik

De retail heeft vanaf het begin onze speciale aandacht gehad. Vooral in deze branche komt onze servicegerichtheid goed van pas. Voor bijvoorbeeld een supermarkt moet je dag en nacht paraat staan. En hoewel we retail beschouwen als een specialisatie, kijken we met een veel bredere blik naar de wereld van de koeltechniek. Ons klantenbestand is uitgebreid en breed. Zo profiteren ook zorginstellingen, voedselverwerkingsbedrijven, agrarische bedrijven en distributiecentra van koelinstallaties van Koning Koudetechniek.

In 2008 kwamen we in contact met JBG, een fabrikant van koel- en vriesmeubelen. Net als wij een familiebedrijf, alleen dan gevestigd in Polen. Dat contact leidde tot een samenwerking. Iedere klant heeft eigen wensen qua presentatie en uitstraling. De samenwerking gaf ons de mogelijkheid om hoogwaardige koel- en vriesmeubelen in ieder gewenste kleur te leveren en in elk maat. Zelfs inspraak in het ontwerpen van een nieuw meubel behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor kunnen we elke supermarkt precies zo inrichten zoals onze klanten dat zelf voorstellen.

Nieuw pand

Na enkele verbouwingen voor 2012 groeiden we met Koning Koudetechniek uit de jas die ons aan de Auerschootseweg lang goed had gepast. We kregen de mogelijkheid om een geheel nieuw eigen pand te creëren aan de Papenrijt, een destijds nieuw opgeleverd industrieterrein in Bakel.

Dit pand maakte verdere groei mogelijk. In 2013 hebben we daarom meteen een aanbouw gerealiseerd. Zodoende kregen we meer ruimte voor de opslag van meubels en kwam er ruimte vrij voor de werkvoorbereiding. De werkplaats biedt ruimte om machineframes op te bouwen, om leidingwerk voor te monteren en om koelmeubels/verdampers voor te bereiden en/of te reviseren.

De ruimte om te groeien hebben we later nog een keer benut. In 2016 hebben we een tweede bedrijfspand geopend, tegenover onze hoofdvestiging. In dit pand hebben we de opslag van alle meubels gevestigd. In 2018 zijn we verder gegaan met een aanbouw aan de Papenrijt waardoor we alle ruimten nog efficiënter kunnen hebben kunnen indelen en voor de toekomst klaar zijn.

Open kantoorruimtes bieden onze koeltechnische engineers een passende werkplek. En onze KoningKoude Meldkamer houdt middels diverse schermen online een probleemloze werking van vrijwel alle koelinstallaties in de gaten die we de laatste jaren hebben opgeleverd.

één grote familie

Koning Koudetechniek is een echt familiebedrijf. Behalve Marc en Geert werkt vanaf 2011 ook Marlijn de Koning binnen het bedrijf, evenals alle partners van hen; Linda de Koning, Leonie de Koning en John Relou.

Daarmee houdt het familiegevoel echter niet op. We beschouwen al onze 40 werknemers als familie. Bij Koning Koudetechniek geloven we in dat gevoel van samen. Samen houden we innovaties bij. Samen creëren we elke dag passende koelinstallaties voor onze klanten. Samen maken we Koning Koudetechniek.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×