Retail - Nederland

Plus Zenderwijk Huizen

De uitdaging kort samengevat

Nieuwe vries- en koelopslagcellen

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie

Duurzame winkelverwarming dankzij restwarmte

Prefab-koelinstallatie bespaart verbouwingstijd

De klantvraag

De landelijke metamorfose-trein die Coop en Plus met hun fusie hebben opgestart dendert maar door. Afgelopen maart werden liefst elf Coop-filialen omgebouwd naar de laatste Plus-formule.

Zo ook in Huizen, aan het Gooimeer in Noord-Holland. Daar greep het filiaal de ombouw aan om direct ook de gehele koel- en klimaattechniek te verduurzamen en geheel up-to-date te maken.

Met Koning Koudetechniek zijn we één van vaste bouwpartners van Plus Supermarkten. We kregen de vraag of we ook deze verstrekkende ombouw mee vorm konden geven.

Onze oplossing

Die vraag was voor ons nauwelijks een vraag. Natuurlijk kunnen we dat!

De voormalige Coop in winkelcentrum Phohi in de Zenderwijk werd in 2015 nog opnieuw ingericht, maar kon gerust een stevige update gebruiken.

Tijdens de verbouwing werd de winkel compleet nieuw ingericht met nieuwe koel- en vriesmeubels, waarbij met name een ruim diepvrieseiland fraai in het oog springt. Achter de schermen bouwden we met Koning Koudetechniek nieuwe koel- en vries opslagcellen op. En, niet in de laatste plaats, we gaven er onze koel- en vriesinstallatie een plek in een aparte machinekamer.

Prefab-koelinstallatie bespaart verbouwingstijd

Die installatie werd door onze monteurs al vooraf compleet geprepareerd in onze werkplaats in Bakel, zodat de plaatsing in Huizen zo min mogelijk verbouwingstijd in beslag zou nemen.

Deze koelmachine, die werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2, voorziet centraal alle meubels en opslagcellen van exact de juiste temperatuur.

Restwarmte als duurzame energiebron

Tegelijkertijd is het de bron van de winkelverwarming. Tijdens het koelproces wordt warmte gegenereerd en die restwarmte fungeert als duurzame energiebron voor zowel de verwarming van de supermarkt als de heater in de inpandige DA Drogisterij.

Na een verbouwing van net geen drie-en-een-halve week ging de vrijwel compleet nieuwe Plus Zenderwijk weer open voor het winkelpubliek in Huizen.

Tegelijkertijd trok de metamorfose-trein van Plus weer op. Bij Koning Koudetechniek kijken we al uit naar het volgende verbouwingsstation.

 

 

 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!