Retail - Nederland

Aldi Akerstraat Brunssum

De uitdaging kort samengevat

Centrale koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel

Warmteterugwinning voor energie- en milieuvriendelijke winkelverwarming

Minimale winkelsluiting

De klantvraag

De Aldi-supermarkt aan de Akerstraat in Brunssum was na de vorige verbouwing in 2018 aan een stevige update toe. De discountketen heeft een duurzame winkelvoering benoemd tot één van de topprioriteiten en op dat vlak kan het Brunssumse filiaal nog een flinke stap vooruitzetten.

Ook binnen ons familiebedrijf Koning Koudetechniek hechten we, met het oog op toekomstige generaties, veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Voor onszelf, maar vooral ook bij onze klanten. Dat laatste hebben we al bij veel verschillende Aldi-vestigingen bewezen en mochten we ook nu in Zuid-Limburg laten zien.

Onze oplossing

De verbouwing van de Aldi aan de Akerstraat in Brunssum, één van de twee filialen in de Limburgse heuvelplaats, had voor ons bij Koning Koudetechniek twee prioriteiten. Ten eerste moest de koel- en klimaattechniek in de winkel verregaand verduurzamen, om weer compleet te voldoen aan de eisen van deze tijd; minimale milieubelasting en betrouwbaarheid. Daarnaast was het zaak de verbouwing in zo kort mogelijke tijd uit te voeren, zodat de winkelsluiting tot een minimum beperkt bleef.

Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de Aldi een efficiënte koel- en vriesinstallatie die werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2. Daarnaast bouwden we energiezuinige koel- en vries opslagcellen op in het magazijn. Onze koelinstallatie is de centrale factor voor al die cellen en voor alle nieuwe koel- en vriesmeubels waarmee de winkelvloer werd opgesierd.

Warmteterugwinning voor energie- en milieuvriendelijke winkelverwarming

Maar dat niet alleen. Dankzij het toepassen van een warmtewisselaar kunnen we de restwarmte, die tijdens het koelproces wordt opgewekt, efficiënt hergebruiken als duurzame bron voor de winkelverwarming. Dat levert een enorme besparing op in het energieverbruik. En dus in de milieubelasting.

Minimale winkelsluiting dankzij voormontage

Om kostbare verbouwingstijd te besparen stelden we de koel- en vriesinstallatie al vooraf volledig samen in onze werkplaats in Bakel. Ook alle leidingbanen, van de installatie naar de koelmeubels en terug, werden bij ons in huis al volledig voor gemonteerd. Daardoor konden onze Koning Koude monteurs eenmaal ter plekke heel efficiënt te werk gaan.

Op maandag 27 februari, al direct na de winkelsluiting, gingen we in Zuid-Limburg aan de slag. Op vrijdag 10 maart, nog geen twee weken later, konden ze het volledige koel-, vries- en klimaatsysteem dat we met Koning Koudetechniek plaatsten al in werking stellen. Dit in voorbereiding op de feestelijke winkelopening op woensdag 15 maart.

Daarmee lieten we bij Koning koudetechniek zien dat we niet alleen aan duurzame, maar ook aan uiterst efficiënte bedrijfsvoering doen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!