Aldi Berlicum

Een gloednieuwe Aldi wordt het paradepaardje van nieuwbouwplan Aan het Plein in het hartje van Berlicum. Vanuit Koning Koudetechniek voorzagen we de supermarkt van een koelsysteem waarmee we ook de winkel verwarmen. Tegelijkertijd zorgden we voor verse lucht.

  • Klantnaam Aldi Berlicum
  • Datum Week 51 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 998 m²
  • VVO 1392 m²
  • Branche retail

Bij Koning Koudetechniek nemen we, naast de koeltechnische winkelinrichting, steeds vaker de complete klimaattechniek van een supermarkt voor onze rekening. Ook de gloednieuwe Aldi aan de Hoogstraat in Berlicum profiteert van onze installatiekennis. In het magazijn van deze nieuwbouw-supermarkt bouwden we een nieuwe koel- en vriesinstallatie op. Die installatie regelt niet alleen de koeling van de koel- en vriesmeubels op de winkelvloer. Via warmtewisselaars winnen we alle warmte die vrijkomt bij het koelproces terug, zodat we deze restwarmte efficiënt en duurzaam kunnen gebruiken om de gehele winkel, de kantoren en kantine te verwarmen. Daarnaast installeerden we met Koning Koudetechniek een hoog-rendement ventilatie-unit in het magazijn, waarmee we zorgen voor verse lucht in de gehele supermarkt en de sociale ruimtes.

Ventilatie, winkelverwarming én productkoeling van Koning Koudetechniek

De Aldi in Berlicum is de eerste van vier Aldi-supermarkten die we bij Koning Koudetechniek van nieuwe koel- en klimaattechniek mogen voorzien. De vestiging in Berlicum vond onderdak in het beeldbepalende nieuwbouwplan Aan het Plein, midden in het centrum van Berlicum. Behalve de supermarkt bevat het plan kleinere winkelruimtes en 46 appartementen. Het nieuwgebouwde pand bood ons alle ruimte om in de supermarkt een optimaal koel- en klimaatsysteem te installeren. Het hart van de koelsystemen van Koning Koudetechniek wordt altijd gevormd door een centrale koel- en vriesinstallatie. Meestal sturen we daar door ons geleverde koel- en vriesmeubels mee aan. Aldi heeft in Viessmann echter zijn eigen meubelleverancier, wat natuurlijk geen enkel probleem is voor een technisch volwaardige aansluiting en betrouwbare besturing. Onze centrale koelinstallatie maakten we tegelijkertijd tot duurzame motor van het verwarmingssysteem. Via warmtewisselaars zetten we de vrijkomende restwarmte dusdanig efficiënt om dat we er de gehele winkelvloer, de kantine en kantoorruimtes in de Aldi mee kunnen verwarmen. Die ruimtes zijn, dankzij Koning Koudetechniek ook optimaal geventileerd. Met een hoog-rendements ventilatie-unit voorzien we alle ruimtes en de winkelvloer van verse lucht. En dat is wel zo prettig in deze door corona getekende tijden. Op woensdag 16-12, net voor de drukke kerstperiode, ging de nieuwgebouwde Aldi voor het eerst open voor het Berlicumse publiek. Daar krijgen we ook bij Koning Koudetechniek warme kerstgevoelens bij.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×