Retail - Nederland

Aldi Brummen

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwgebouwd Aldi-filiaal

60bar CO2 installatie als centrale koel- én verwarmingsmotor

Duurzame winkelverwarming uit restwarmte

Oplevering met energielabel A++++

De klantvraag

Aldi is een traject gestart om alle filialen in Nederland flink te moderniseren. Bij die operatie wordt extra aandacht besteed aan een duurzame bedrijfsvoering en aandacht voor het milieu.

In de Gelderse plaats Brummen verhuisde de Aldi van een sterk verouderde vestiging aan de Arnhemseweg naar een compleet nieuwgebouwd pand aan de Zutphensestraat, op de plek van een voormalig woonwarenhuis. “Op dat perceel kunnen we een toekomstbestendig filiaal bouwen naar onze meeste recente winkelformule”, zei de winkelketen vooraf.

Aldi vroeg ons bij Koning Koudetechniek om te zorgen voor een al even toekomstbestendig koel- en klimaatsysteem, met een duurzame koeltechnische winkelinrichting die aansluit bij die laatste formule.

Onze oplossing

Als familiebedrijf kijken we bij Koning Koudetechniek altijd naar een gezonde toekomst voor de volgende generaties, in onze eigen bedrijfsvoering maar ook bij de systemen die we leveren aan onze klanten. Ook supermarktketen Aldi hebben we al vaker en met succes geholpen met een duurzaam gezonde winkelinrichting.

Koelingen en vriezers op natuurlijke koudemiddel CO2

In het nieuwbouwfiliaal in Brummen plaatsten we een koel- en vriesinstallatie met het natuurlijke koudemiddel CO2, als kloppend hart van het complete koel- en klimaatsysteem. De installatie koelt de drie opslagcellen die door derden in het magazijn werden opgebouwd; twee koelcellen en één vriescel. Ook alle nieuwe winkelkoelingen, vrieskasten en vrieskisten, waarmee Aldi’s vaste meubelleverancier Viessmann de winkel inrichtte, worden gevoed uit onze centrale installatie.

Energielabel A++++ mede dankzij winkelverwarming uit restwarmte

Tegelijkertijd doet de koelinstallatie dienst als duurzame voedingsmotor voor de verwarming in het gehele pand. De tijdens het koelproces gegenereerde warmte wordt in onze installatie slim hergebruikt, zodat onze verwarmingspartner Viltoonen er de winkel en sociale ruimtes mee kan verwarmen. Gasloos en milieuvriendelijk.

Op woensdag 22 februari ging de gloednieuwe Aldi open voor het Brummense publiek. “De nieuwe winkel zal energielabel A++++ hebben”, laat Aldi trots weten in een persbericht. Daar leverden we bij Koning Koudetechniek maar wát graag onze bijdrage aan.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!