Viswinkel Backus Venlo

opende eind september een nieuwe viswinkel aan de grens bij Venlo. We installeerden een slimme koelinstallatie en een airconditionings- en verwarmingssysteem. Daardoor zijn zowel de vis als de winkel altijd op de juiste temperatuur!

  • Klantnaam Viswinkel Backus Venlo
  • Datum Week 39 2019
  • Type installatie CO2 installatie
  • BVO 350 m²
  • VVO 250 m²
  • Branche retail

In september verbleven we met Koning Koudetechniek aan de grens. In Venlo, om precies te zijn, waar de familie Backus al decennia lang grenssupermarkt ‘Backus aan de Grens’ uitbaat. Tegenover de supermarkt heeft de familie Backus een nieuwe viswinkel gebouwd, en daar mochten wij vanuit Koning Koudetechniek onze bijdrage aan leveren. Een slimme en vernuftige bijdrage, maar daarover later meer. In de grenssupermarkt combineert de familie Backus een breed assortiment met een groen imago. Mede daardoor is ‘Backus aan de Grens’ een begrip in de wijde omstreken van Venlo, tot ver in Duitsland aan toe.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ook bij Koning Koudetechniek dragen we maatschappelijk verantwoord ondernemen actief uit. Onze koel- en vriesinstallaties draaien voor het overgrote deel op het milieuvriendelijke koudemiddel CO2. Dankzij warmtewisselaars op onze installaties kunnen we vrijkomende restwarmte bovendien terugwinnen. Om daarmee, bijvoorbeeld, een winkel te verwarmen. In 2016 waren we vanuit Koning Koudetechniek al betrokken bij de verbouwing van de grenssupermarkt van de familie Backus. We plaatsten een geavanceerde CO2 koel- en vriesinstallatie waar we via warmtewisselaars de winkelverwarming aan koppelden. Alle producten worden zodoende milieuvriendelijke gekoeld en de winkel wordt efficiënt en gasloos verwarmd.

Slimme koelinstallatie met 24-uurs bewaking

Dit jaar vroeg de familie Backus ons om onze technische installatiekennis in te zetten bij de bouw van een nieuwe viswinkel. Die uitdaging gingen we bij Koning Koudetechniek natuurlijk graag aan. We installeerden een slimme CO2-installatie met zeer kleine capaciteit. Hierop sloten we een koelcel,  vriescel annex toonbank en scherfijsmachine aan, ieder met een eigen gewenst temperatuurniveau van -32, -21 of -10 graden Celsius EN een kleine koel/vriesinstallatie EN drie temperatuurniveaus uniek in de markt.. Ook de temperatuur in de winkel zelf blijft, zowel in de zomer als in de winter, op het juiste niveau dankzij het airconditioning- en verwarmingssysteem dat we met Koning Koudetechniek monteerden. Tot slot sloten we de installatie aan op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel, wat een 24-uurs bewaking op afstand garandeert.

Eind september opende familie Backus haar nieuwe viswinkel voor het publiek. Dankzij Koning Koudetechniek blijft de vis onder alle omstandigheden vers.

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×