Retail - Nederland

Boon's Dagmarkt Gouderak

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwe inventaris met koel- en vriesmeubels uit eigen Koning Koudelijn

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie

Warmteterugwinning op koelproces voor duurzame winkelverwarming

Compleet klimaatsysteem inclusief airconditioning

De klantvraag

Sinds de fusie tussen Coop en Plus Supermarkten worden Coop-vestigingen door heel Nederland in razend tempo omgebouwd naar de Plus-formule. Toch zijn er ook ondernemers die hun eigen pad kiezen.

Zoals Gerco de Haaij. Hij besloot zijn CoopCompact in het Zuid-Hollandse plaatsje Gouderak om te turnen tot Boon’s Dagmarkt.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om de supermarkt, die in 1980 door Gerco’s vader werd geopend en sinds 2002 onder de Coop-vlag viel, te voorzien van compleet nieuwe koel- en klimaattechniek.

Onze oplossing

Tijdens de ombouw naar Boon’s Dagmarkt ging de dorpssupermarkt van Gerco de Haaij in drie weken tijd compleet op de schop. De winkel werd uitgebreid in vierkante meters en de gehele inventaris werd vervangen.

Met Koning Koudetechniek tekenden we voor de koeltechniek in de winkel en voor de klimaattechniek in zowel de winkel als de kantoorruimtes en kantine.

Alle koel- en vriesmeubels nieuw uit eigen Koning Koudelijn

Op de eerste plaats richtten we de winkel compleet nieuw in met koel- en vriesmeubels uit onze eigen meubellijn. Al die meubels worden nauwgezet gekoeld via de nieuwe, centrale CO2 koel- en vriesinstallatie die we taak specifiek voor deze Boon’s Dagmarkt opbouwden en een nette beschutte plek tegen het winkelpand gaven.

Energiezuinige winkelverwarming dankzij hergebruik koelingswarmte

Bij Koning Koudetechniek voeren we onze installaties in de regel uit met een warmtewisselaar, waardoor we de warmte, die als restproduct uit het koelproces komt, slim kunnen hergebruiken voor verwarming. Ook voor de winkel van Gerco de Haaij deden we dat, zodat zijn winkelpand energie-efficiënt en milieuvriendelijk verwarmd wordt via onze CO2 koelinstallatie. Dat werkt zo efficiënt dat de gasaansluiting kan komen te vervallen. Met een aanvullende warmtepomp voor de kantine, maakten we onze installatie compleet.

Op woensdag 29 maart mocht Gerco de Haaij, samen met zijn vrouw, trots de gloednieuwe Boon’s Dagmarkt in winkelcentrum Kranepoort in Gouderak openen. “De gehele inrichting is vervangen om de winkel aan de laatste eisen te laten voldoen en een stuk energiezuiniger te maken”, vertelde hij aan plaatselijke media.

Was getekend: Koning Koudetechniek.

Uitgelicht Klantverhaal

Boon's Dagmarkt Gouderak

“Ontzorgen, dat is wat De Koning doet”

‘Zo ervaar ik het. Dat is ontzettend fijn, want rondom de verbouwing van je supermarkt heb je zoveel meer aan je hoofd dan alleen de koelingen.’ Hier spreekt supermarkteigenaar Gerco de Haaij, die onlangs zijn Coop Supermarkt ombouwde naar Boon’s Dagmarkt Gouderak. Voor alle koel- en klimaattechniek zorgde Koning Koudetechniek. De keuze voor Koning Koudetechniek was ‘best een hele gedurfde actie’, aldus Gerco. Hier willen wij meer over weten. Gerco vertelt.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!