Boon's Pitstop Rotterdam

is een nieuwe supermarktformule gericht op de moderne stadsconsument. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we dat city-concept op een duurzame en hoogwaardige manier mee vorm in Rotterdam.

  • Klantnaam Boon's Pitstop Rotterdam
  • Datum Week 46 2019
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 550 m²
  • VVO 420 m²
  • Branche retail

Bij Koning Koudetechniek hebben we alles in huis om ook kleinere supermarkten volwaardig in te richten. We ontwikkelden een meubellijn met ondiepe koel- en vriesmeubels. Daardoor gaat een hoogwaardige presentatie gepaard met ruimtewinst. Voor de aansturing van die meubels ontwierpen we een uiterst efficiënte mini-CO2 koelinstallatie, die ook in het kleinste magazijn een plaats kan vinden. We kunnen die installatie zelfs uitrusten met warmtewisselaars, zodat we vrijkomende koelwarmte kunnen gebruiken om de winkel duurzaam te verwarmen. De gloednieuwe city-store van Boon Food Group profiteerde optimaal van deze expertise die we bij Koning Koudetechniek hebben op het gebied van stads- en buurtsupermarkten.

Efficiënte mini-koelinstallatie en ruimtebesparende koel- en vriesmeubels

Deze Boon’s Pitstop in Rotterdam werd gerealiseerd in een casco-pand en richt zich op klanten die kwaliteit, gemak en versheid belangrijk vinden. Ze vinden er onder meer belegde broodjes, kant-en-klaar-maaltijden, gekoelde dranken of vers gezette koffie. Dat concept vraagt om een hoogwaardige inrichting en dito koelinstallatie. Het hart van het door ons geïnstalleerde koelsysteem wordt gevormd door een mini-CO2 set met indoor-gascooler, waardoor aan de buitenkant slechts een uitblaasrooster te zien is. De winkel zelf richtten we vanuit Koning Koudetechniek volledig in met aantrekkelijke koel- en vriesmeubels uit onze eigen Koning Koudelijn. Ze combineren een fris en volwassen uiterlijk met ondiepe schappen. Oftewel: optimale productpresentatie én plaatswinst. Daarnaast zorgden we er met Koning Koudetechniek voor dat de winkel ‘groen’ verwarmd wordt. Het luchtgordijn bij de ingang en de winkelverwarming draaien volledig op restwarmte die vrijkomt bij de koeling van de meubels, via warmtewisselaars op onze mini CO2-installatie. Tot slot werd het hele systeem aangesloten op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel, wat de zekerheid geeft van 24/7 online bewaking. Op 8 januari 2020 werd de gloednieuwe Boon’s Pitstop in Rotterdam officieel geopend. Eigenaar Boon Food Group bracht daarmee haar nieuwste supermarktformule naar de Maasstad, gericht op de stadsconsument van de toekomst. Bij Koning Koudetechniek zijn we er trots op dat we die toekomst mee vorm mochten geven.

 

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×