Retail - Nederland

Spar Abbekerk

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Efficiënt en duurzaam totaalsysteem zorgt voor kostenbesparing

Snelheid dankzij prefab centrale koel- en vriesmodule

Super efficiënt gebruik van restwarmte voor het verwarmen van de winkel

De klantvraag

“Alleen het dak en de muren van de winkel blijven overeind staan”, vertelde eigenaar Appie van Santen aan het Noord-Hollands Dagblad over de verbouwing van zijn Spar. Dat vonden we bij Koning Koudetechniek goed nieuws. Want dat gaf onze ingenieurs en monteurs alle ruimte om de winkel een op maat gesneden koel- en klimaatsysteem aan te meten.

Onze oplossing

In nauwelijks twee weken tijd werd de dorpssupermarkt van Abbekerk compleet naar de laatste winkelstandaarden van Spar getild, inclusief Tosticlub-concept en veel aandacht voor vers- en gemak producten. Met Koning Koudetechniek gaven we de dorp super een nieuwe, duurzame koeltechnische inrichting, waarbij we tegelijkertijd de winkelverwarming meenamen.

Dubbele winst dankzij het hergebruik van warmte

De basis van het systeem is de centrale CO2 koel- en vriesinstallatie die we in het magazijn plaatsten. Die installatie stuurt niet alleen alle nieuwe koelmeubels, vrieskasten en gekoelde opslagcellen tot op de graad nauwkeurig aan. Dankzij hergebruik van de warmte die tijdens het koelproces wordt opgewekt, kunnen we ook de heaters en het warmtegordijn in de winkel én de verwarming in de kantine en kantoorruimtes van voldoende warmte voorzien.

Met het verouderde winkelintérieur kon zodoende ook de gasketel naar buiten worden gedragen en afgevoerd. En dat is natuurlijk dubbele winst; Voor het milieu en voor de energierekening van winkeleigenaar Appie van Santen.

Complete winkelinrichting met koelingen en vriesmeubels uit Koning Koudelijn

Bij de recente verbouwing werd de markante Spar in de kop van Noord-Holland bovendien compleet nieuw ingericht. De winkelvloer wordt opgefleurd met nieuwe diepvrieskasten, wandkoelingen en gekoelde presentatiemeubels uit onze eigen Koning Koudelijn.

In het magazijn bouwden we een nieuwe koel- en vriescel op. Om kostbare sluitingstijd te besparen bouwden we de centrale koel- en vriesmodule al vooraf op in onze werkplaats in Bakel. Die koelinstallatie, werkend op het natuurlijke koudemiddel CO2, stuurt nauwgezet alle koel- en vriesmeubels en de opslagcellen aan.

“Wij zijn er klaar voor! Jij ook?”, liet eigenaar Appie van Santen op social media weten in aanloop naar de feestelijke heropening op donderdag 17 november. Bij Koning Koudetechniek zijn we er altijd klaar voor. Voor een uitgekiende, duurzame verbouwing. En zeker ook voor het afsluitende feestje.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!