Boon's Pitstop Leiden

In het centrum van Leiden kunnen mensen voortaan een ‘pitstop’ maken voor een verse kop koffie, een belegd broodje of de snelle boodschappen. Met Koning Koudetechniek richtten we ook de derde vestiging van Boon’s Pitstop in met onze koel- en vriesmeubelen en een compacte koelinstallatie.

  • Klantnaam Boon's Pitstop Leiden
  • Datum Week 28 2020
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 700 m²
  • Branche retail

Koning Koudetechniek koelt derde vestiging Boon’s Pitstop

Bij Koning Koudetechniek spelen we optimaal in op de trend van compacte gemakssupermarkten in binnensteden. Zo verzorgden we de complete koeltechniek van de nieuwe Leidse vestiging van Boon’s Pitstop die onlangs geopend werd. In het magazijn plaatsten we een speciaal door Koning Koudetechniek ontwikkelde, compacte CO2 koelvriesinstallatie. De winkel richtten we in met nieuwe koel- en vriesmeubelen uit onze eigen Koning Koudelijn, waarbij we centraal in de winkel vijf losse, stekkerklare koelmeubelen met glasschuifruiten plaatsten van 1,25 meter hoog. De wandmeubelen zijn wel aangesloten op onze koelinstallatie, net als de koelcellen die we opbouwden in het magazijn. Bovendien voorzagen we de koelinstallatie van warmtewisselaars. Daarmee kunnen we met de vrijkomende restwarmte de entreeverwarming van de winkel bedienen; één van de slimmigheden die we bij Koning Koudetechniek in onze installaties inbouwen.

Compacte maar volwaardige koelinstallatie van Koning Koudetechniek

Boon’s Pitstop is een nieuwe gemaksformule van Boon Food Group. Na vestigingen in Amsterdam en Rotterdam werd ook in Leiden een centrumsupermarkt geopend volgens de Pitstop-formule. Klanten kunnen er binnenlopen voor onder andere verse koffie, belegde broodjes, klant-en-klaar maaltijden en kleine boodschappen.

Deze winkel werd compleet nieuw opgebouwd in een casco pand van ‘slechts’ 700 m2 aan de Botermarkt in het Leidse stadscentrum. Met Koning Koudetechniek tekenden we, na Amsterdam en Rotterdam, ook voor de gehele koeltechniek in Leiden. De winkel kreeg stijlvolle nieuwe koel- en vriesmeubels uit onze Koning Koudelijn. Midden in de winkel plaatsen we vijf stekkerklare koelmeubelen met glazen schuifdeuren. De wandmeubels sloten we aan op de compacte maar volwaardige CO2 koelinstallatie die we in het magazijn installeerden. In dat magazijn bouwden met Koning Koudetechniek ook nieuwe koelcellen op. En ook de gascooler plaatsten we binnen zeer creatieve oplossing. De winkel kreeg entreeverwarming (luchtgordijn) die wordt aangestuurd met restwarmte uit de koelinstallatie. Via warntewisselaars zetten we die warmte slim om voor efficiënt hergebruik.

Sinds de opening op 23-09-2020 voegt deze Boon’s Pitstop een nieuwe smaak toe aan de winkelbeleving in het centrum van Leiden. Vanuit Koning Koudetechniek zeggen we: ‘Bo(o)n appétit!’

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×