Coop Hoornaar

maakt een duurzame slag tijdens de verbouwing van Emté naar Coop. Er is flink verbouwd aan de net geopende Coop-supermarkt aan het Dirk IV-plein in Hoornaar. Grootste uitdaging: het verplaatsen van de Co2 koel- en vriesinstallatie van de eerste verdieping naar het magazijn op de begane grond.

  • KlantnaamCoop Hoornaar
  • Datum11-02-2019
  • Type installatieCO2 installatie met WTW
  • BVO806 m²
  • Brancheretail

Afkoppelen gasmeter

Ondernemer Martin Korteland zat in de transitie van EMTE naar Coop supermarkten. Door het toepassen van een Co2 koel/vriesinstallatie kon de gasmeter worden afgesloten. Dat bespaart hem veel kosten. Elektriciteit is een stuk goedkoper (en duurzamer) dan gas.

Warmteterugwinning

Ook wordt er gebruik gemaakt van warmteterugwinning. Een slimme manier om energie te besparen. De warmte die de installatie maakt voor het koelen van alle producten in de winkel, wordt opgevangen en verplaatst naar de verwarmingsinstallatie en zo verspreid in de winkel. De gehele W-installatie is in eigen beheer geïnstalleerd door Koning Koudetechniek, een uniek concept.

De installatie van het duurzame systeem is volbracht door Koning Koudetechniek. Zij nemen tevens de bewaking van de machines op zich. Vanuit hun meldkamer wordt de koeling 24/7 bewaakt. Zo kan er direct worden ingegrepen als er een klein temperatuurverschil optreedt.

 

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×