Coop Nijmegen Walraven

loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Vanuit Koning Koudetechniek droegen we daaraan bij door deze supermarkt in te richten met energiezuinige koel- en vriesmeubelen. Ook installeerden we een efficiënt en geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem.

  • Klantnaam Coop Nijmegen Walraven
  • Datum Week 40 2020
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 1663 m²
  • VVO 1299 m²
  • Branche retail

De Coop aan de Molukkenstraat in Nijmegen-Oost was in 2010 de eerste supermarkt welke er met een compleet koelsysteem op het milieuvriendelijke koudemiddel CO2 werd ingericht. Duurzaam ondernemen is voor zowel winkeleigenaar Rudie Walraven als voor Koning Koudetechniek namelijk een belangrijk thema. Zo voeren wij onze eigen lijn in koel- en vriesmeubelen voor winkels en supermarkten. Door het toepassen van zaken als glasdeuren of led-verlichting maken we die meubels uiterst energievriendelijk. Groot voordeel is bovendien dat we de meubels compleet kunnen aanpassen aan de wensen van de winkeleigenaar en de maatvoering van diens winkel.

Compleet nieuw koelsysteem met geïntegreerde verwarming

In de Coop van Rudie Walraven vervingen we, na tien jaar trouwe dienst, alle koel- en vriesmeubelen door exemplaren uit Koning Koudelijn. Die nieuwe meubels zijn fors milieuvriendelijker dan de oude inventaris en voorzien van led-verlichting. Ook de bestaande koelinstallatie vervingen we door een compleet nieuw systeem. Dat draait opnieuw op het milieuvriendelijke CO2, maar werkt een stuk efficiënter dankzij een V-shape gascooler voorzien van Pads waardoor de installatie met extreme buitentemperaturen aanzienlijk lager in druk kan draaien. Die efficiëntie wordt nog eens verhoogd doordat we de vrijkomende koelwarmte hergebruiken. We pasten de bestaande vloerverwarming aan en koppelden die aan de nieuwe installatie, net als de voorverwarming van de ventilatielucht. Daarnaast demonteerden we het cellenblok in het magazijn en plaatsten er nieuwe koel- en vriescellen.

Duurzaamheidsprijs mede dankzij koelsysteem van Koning Koudetechniek

De vernieuwde en verruimde Coop ging op maandag 12 oktober weer open voor het winkelende publiek. Eigenaar Rudie Walraven hield die opening, vanwege de corona-maatregelen, noodgedwongen sober. Bij Koning Koudetechniek hopen we dat we later alsnog een feestje kunnen vieren. In 2011, een jaar na de vorige verbouwing, won de Nijmeegse Coop namelijk een duurzaamheidsprijs. De supermarkt scoorde het beste op onder meer techniek, dankzij de CO2-koelinstallaties en de vloerverwarming. Laat dat nu net de zaken zijn die we met Koning Koudetechniek gemoderniseerd hebben.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×