Coop Rheden

is op 3 november geopend. Voor deze Coop ontwikkelden we een innovatief en geheel geïntegreerd koel- en klimaatsysteem. De centrale installatie stuurt niet alleen alle koel- en vriesmeubels in de winkel aan, ook de verwarming én de airconditioning worden er mee gevoed.

  • Klantnaam Coop Rheden
  • Datum Week 41 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 1733 m²
  • VVO 1166 m²
  • Branche retail

Bij Koning Koudetechniek ontwikkelen we ons meer en meer tot totaalleverancier van commerciële koel- en klimaatsystemen. Tijdens de verbouwing van de Coop in Rheden richtten we de supermarkt in met de jongste vrucht van onze ontwikkel-afdeling: een integraal systeem dat onze koel- en vriesmeubels, winkelverwarming en airconditioning gecontroleerd op exact de juiste temperatuur houdt. Tijdens de twee weken durende verbouwing onderging de Coop van filiaalmanager Danny Burgers een metamorfose. De verouderde winkel-inventaris werd in z’n geheel verwijderd en vervangen door nieuwe koel- en vriesmeubels uit onze eigen Koning Koudelijn. In het magazijn bouwden we compleet nieuwe koel- en vriescellen op en we installeerden er onze nieuwe machinekamer. Die durven we bij Koning Koudetechniek gerust een technisch hoogstandje te noemen. Hij fungeert op de eerste plaats als CO2-koelinstallatie voor de winkelmeubels en de koelcellen. Tegelijkertijd is het de motor van zowel de verwarming als de airconditioning die we in de winkel aanlegden. Het integrale systeem werkt zelfs zo efficiënt dat we met de vrijkomende koelwarmte de hele winkel kunnen verwarmen.

Meubels én airconditioning gekoeld door één installatie van Koning Koudetechniek

Sinds de verbouwing is de supermarkt aan de Groenestraat in Rheden het zevende Coop-filiaal dat de eigen winkelformule combineert met DA Drogisterij en The Readshop. Filiaalmanager Danny Burgers is blij met die samenwerking: “Klanten kunnen hun supermarktboodschappen nu combineren met drogisterijboodschappen en vrijetijdsboodschappen. Daar krijgen ze in de shop-in-shops ook nog eens uitstekend advies over.” De winkel is helemaal ingericht volgens de laatste Coop-standaarden. Vanuit Koning Koudetechniek droegen we daar aan bij door onze koel- en vriesmeubels te leveren in die herkenbare Coop-styling. Naast een frisse, nieuwe uitstraling zorgden we met Koning Koudetechniek ook voor een aangenaam winkelklimaat. Bij de verbouwing werd een stenen zijmuur vervangen door een glazen pui. Die kan, samen met het platte dak, voor veel warmteontwikkeling zorgen. Dat losten we op door airconditioning te monteren, gevoed door onze centrale CO2 gestuurde koelinstallatie. Die is in de eerste plaats bedoeld om de meubels in de winkel op de juiste vries- of koeltemperatuur te houden, maar onze ontwikkelaars maakten er een vernuftig klimaatsysteem van. Met de vrijkomende koelwarmte voeden we er zelfs de complete de winkelverwarming mee, de winkelverwarming die we trouwens zelf volgens onze hoogwaardige standaarden mochten aanleggen. Op dinsdag 3 november mocht Danny Burgers de deuren van zijn geheel vernieuwde Coop weer openen. ”Het kostte wat tijd en werk, maar het is erg gaaf geworden”, zei hij voor de opening. “ik hoor en proef dat iedereen heel veel zin heeft in de nieuwe winkel.” Bij Koning Koudetechniek willen we ons nooit teveel op de borst kloppen. Desondanks denken we stiekem dat hijzelf ook heel veel zin heeft in de nieuwe winkel. De koeling van alle producten én het winkelklimaat worden voortaan door één integraal systeem bewaakt. En dat geeft hem en zijn team de ruimte om de klanten optimaal te bedienen.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×