Coop Tiel

De verbouwing van een supermarkt is vaak een kostbare zaak. Dankzij gereviseerde techniek kunnen we bij Koning Koudetechniek toch vaak de kosten in de hand houden. Met aandacht voor het verleden gaven we Coop Rauwenhof in Tiel op die manier een uitgekiende en duurzame toekomst.

  • Klantnaam Coop Tiel
  • Datum Week 41 2020
  • BVO 1002 m²
  • VVO 819 m²

Duurzaam ondernemen kan op veel manieren. Bij Koning Koudetechniek geven we de duurzaamheidsgedachte vaak vorm door hergebruik. Hergebruik van koel- en vriesmeubels en installaties door ze in onze revisie-werkplaats technisch en optisch weer helemaal klaar te maken voor een tweede leven. En hergebruik van energie, door de koelwarmte die in onze installaties vrijkomt op te vangen en via warmtewisselaars in te zetten voor verwarming van bijvoorbeeld de winkelruimte. Bijkomend voordeel is dat niet alleen het milieu profiteert, ook de inrichtings- en verbruikskosten worden gedrukt.

Complete winkelverwarming via koelinstallatie van Koning Koudetechniek

Met Koning Koudetechniek gaven we de Coop-supermarkt aan de Wilhelmina Druckerstraat in Tiel op die manier een slimme en duurzame nieuwe toekomst. Deze Coop is een oude bekende van ons. We bezoeken de winkel in winkelcentrum Rauwenhof al tien jaar voor service en onderhoud aan de koel- en vriesmeubels en de koelinstallatie. Daardoor waren we bij Koning Koudetechniek perfect op de hoogte van de technische staat van het koelsysteem. Bij de recente verbouwing adviseerden we dan ook om de installatie en de koel- en vriesmeubels niet zomaar te vervangen door nieuwe techniek, maar ook eens te kijken naar revisie. Coop ging mee in die gedachte. En dus mochten we de winkel inrichten met technisch en optisch nieuwe, maar gereviseerde koel- en vriesmeubels, aangevuld met enkele compleet nieuwe exemplaren. Ook de machinekamer, met onze CO2 koelinstallatie, werd door ons vernieuwd, inclusief een gereviseerde gascooler. Wel legden we met Koning Koudetechniek al het leidingwerk nieuw aan en plaatsten we nieuwe koel- en vriescellen in het magazijn. Daarnaast sloten we de winkelverwarming aan op onze koelinstallatie. Dankzij hergebruik van de vrijkomende koelwarmte kunnen we zo de hele winkel duurzaam verwarmen en kon de verwarming van de gasleiding worden afgekoppeld. Met deze uitgekiende aanpak hielden we vanuit Koning Koudetechniek niet alleen de verbouwingskosten voor de Tielse Coop binnen budget, in de toekomst blijft ook de energierekening onder controle. De geheel verbouwde Coop Rauwenhof ging op maandag 9 november weer open voor het winkelende publiek. “Klanten vinden in onze winkel producten die écht lekker en goedcoop zijn”, maakt Coop een wervende woordspeling. Als duurzaamheidsKoning vinden we het ook mooi dat die klanten hun producten in een verantwoorde omgeving kunnen betrekken.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×