Coop Vorden

een moderne en milieuvriendelijke supermarkt!

  • Klantnaam Coop Vorden
  • Datum Week 07 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 1281 m²
  • VVO 1021 m²
  • Branche retail

Hoe realiseer je een milieuvriendelijke nieuwe supermarkt tegen een vriendelijk budget? Die vraag beantwoordden we met Koning Koudetechniek in de plaats Vorden in de provincie Gelderland. We richtten de gloednieuwe Coop deels in met gereviseerde wandmeubelen en vrieskasten en deels met nieuwe meubelen. Al die meubels zijn voorzien van energievriendelijke ledverlichting en dag-afdekking, waardoor er minder koeling weglekt. Het hart van het koel- en vriessysteem wordt gevormd door een eveneens door ons gereviseerde CO2-installatie. Vanuit Koning Koudetechniek voorzagen we die installatie bovendien van warmtewisselaars, waardoor we de restwarmte kunnen gebruiken om de winkel te verwarmen.

Slimme revisie door Koning Koudetechniek maakt supermarkt duurzaam milieuvriendelijk

De nieuwe Coop, de derde supermarkt in het pittoreske Vorden, is gerealiseerd in het voormalige pand van de Rabobank. Ondernemers John en Monique van der Voort wilden op de eerste plaats een milieuvriendelijke supermarkt creëren. Bezoekers worden bijvoorbeeld bediend met oplaadpunten voor hun elektrische auto of fiets, en op termijn zal het pand worden voorzien van zonnepanelen. Vanuit Koning Koudetechniek droegen we bij aan een milieuvriendelijk koel-, vries- en verwarmingssysteem, dat dankzij het gebruik van gereviseerde onderdelen bovendien duurzaam en budgetvriendelijk is. Een belangrijk deel van de winkelmeubels is door ons via revisie naar de laatste stand van de techniek gebracht, inclusief ledverlichting en energiebesparende dag-afdekking. De overige meubels zijn nieuw en kwamen uit onze eigen Koning Koudelijn. Ook de koelinstallatie, waarmee de koel- en vriesmeubels worden aangestuurd, is een revisie-exemplaar. Dankzij de technische kennis die we bij Koning Koudetechniek in huis hebben, doet die echter nauwelijks onder voor een nieuwe installatie. De winkelverwarming werd eveneens op een milieuvriendelijke manier gerealiseerd. We namen die met Koning Koudetechniek op in ons geïntegreerde systeem. Via warmtewisselaars hergebruiken we de warmte die bij de koeling vrijkomt, om zo een aangenaam winkelklimaat te creëren. Op 10 februari opende de kersverse Coop officieel de deuren. Eigenaren Monique en John van der Voort zien in hun moderne, nieuwe supermarkt een versterking van het centrum én de leefbaarheid van Vorden. Bij Koning Koudetechniek droegen we maar wat graag bij aan de duurzame realisatie van deze milieuvriendelijke supermarkt.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×