Retail - Nederland

Dirk Papendrecht

De uitdaging kort samengevat

Groot winkelcentrum met hierin o.a. Dirk wat compleet gasloos is dankzij vernuftige techniek

Geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem

Nieuwe inrichting met nieuw koel- en vriesmeubilair

Eerste Dirk in Koning-portfolio

De klantvraag

Meer vers, een heel nieuw jasje en zelfscankassa’s. Dat beloofde supermarktmanager Michel van Elleswijk zijn klanten bij de verbouwing van de Dirk-supermarkt in Papendrecht.
Wat hij zijn klanten niet vertelde was dat de winkel niet slechts een nieuw jasje kreeg. Tijdens de verbouwing, die net iets meer dan drie weken in beslag nam, namen we met Koning Koudetechniek de hele koeltechnische infrastructuur op de schop. Tegelijkertijd zorgden we voor vergaande verduurzaming van de klimaattechniek.

JEZZ Projectmanagement klopte namelijk bij ons aan met de vraag om die nieuwe koel- en klimaattechniek voor deze supermarkt te engineeren en vorm te geven. Daarmee werd deze Dirk in Papendracht het eerste Dirk-filiaal in het zeer uitgebreide supermarktportfolio van Koning Koudetechniek.

Onze oplossing

Het kloppend hart van het integrale koel- en klimaatsysteem dat we voor deze Dirk in Papendrecht ontwikkelden is een koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Om dure verbouwingstijd te besparen bouwden we die installatie al vooraf compleet op in onze werkplaats. Daarbij monteerden onze technici ook een warmtewisselaar waarmee we de restwarmte, die tijdens het koelproces ontstaat, energie- en milieuvriendelijk hergebruiken om de winkelverwarming te voeden.

Gloednieuwe koelwanden, vrieskasten en vrieskisten uit Koning Koudelijn

Na de start van de verbouwing, op 5 juni, richtten we met Koning Koudetechniek de winkel compleet nieuw in. Gloednieuwe koelwanden, vrieskasten en vrieskisten uit onze eigen meubellijn sieren de frisse, nieuw aangelegde winkelvloer. In het magazijn bouwden we nieuwe koel- en vries opslagcellen op, zodat het beloofde vers ook echt vers blijft.

De centrale CO2 koelinstallatie kreeg een plek op de eerste verdieping, boven de laad- en losruimte. Dat we daarvoor een deel van het gevelrooster moesten verwijderen, zagen onze monteurs als een kleine uitdaging.

Koelinstallatie als milieuvriendelijke motor van het verwarmingssysteem

Die installatie stuurt, zoals gezegd, niet alleen alle nieuwe koel- en vriesmeubels en opslagcellen precies en betrouwbaar aan. Het luchtgordijn en de CV installatie in het pand worden ook vanuit de centrale koelinstallatie gevoed.

Op 28 juni, iets meer dan drie weken na de start van de verbouwing, mocht supermarktmanager Michel van Elleswijk zijn Dirk aan de Meentpassage opnieuw openen. “Nieuw ingericht en met een frisse uitstraling”, liet hij trots weten.

En met een koninklijk koel- en klimaatsysteem, durven we daar bij Koning Koudetechniek gerust aan toe te voegen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!