Spar Bredevoort

een uniek project in het Gelderse vestingstadje. De Spar verhuisde naar een historisch fabriekspand, dat achter de beeldbepalende gevel vrijwel volledig nieuw werd opgebouwd. Wij namen de gehele koel- en verwarmingstechniek voor onze reken.

  • Klantnaam Spar Bredevoort
  • Datum Week 37 2020
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 561 m²
  • VVO 402 m²
  • Branche retail

Koning Koudetechniek helpt verleden en toekomst samenkomen

Nieuwbouw van een supermarkt geeft ons bij Koning Koudetechniek altijd de mogelijkheid de koel- en klimaattechniek optimaal aan te leggen. Zo ook bij de zelfstandige Spar van Jorik Wubbels in Bredevoort, die verhuisde naar de voormalie knopenfabriek in het centrum van het vestingstadje.

Met Koning Koudetechniek richtten we de winkel volledig nieuw in met koel- en vriesmeubels uit onze eigen lijn, volgens de Spar-styling en de laatste stand van de techniek. Daarnaast installeerden we een nieuwe en energie-efficiënte CO2 koelinstallatie om die meubels aan te sturen. Tegelijkertijd namen we de klimaat-techniek voor onze rekening. De nieuw opgebouwde fabriekshal heeft shetdaken, waardoor het in de zomer behoorlijk warm kan houden. Dankzij energiezuinige airconditioning van Koning Koudetechniek blijven zowel de winkeltemperatuur als het energieverbruik van de koelinstallatie aangenaam. Een aangename temperatuur is ook gegarandeerd in de koudere maanden. Via warmtewisselaars op onze koelvriesinstallatie kunnen we de vrijkomende koelwarmte slim hergebruiken om de hele winkel mee te verwarmen.

Geïntegreerd koel- en klimaatsysteem van Koning Koudetechniek

Met de vestiging van de Spar-supermarkt krijgt het beeldbepalende pand van de voormalige knopenfabriek in het centrum van Bredevoort een dankbare nieuwe invulling. Eigenaar Jorik Wubbels verhuisde zijn zelfstandige Spar vanuit de Misterstraat naar de historische plek aan de Roelvinkstraat. De karakteristieke voorgevel van de fabriek, oorspronkelijk uit 1924, bleef overeind staan en kreeg een monumentale status. De achterliggende fabriekshallen werden vrijwel volledig nieuw opgebouwd om ruimte te geven aan de moderne en eigentijdse supermarkt.

Vanuit Koning Koudetechniek vulden we de nieuwbouw duurzaam in. Onze efficiënte nieuwe koel- en vriesmeubels en geïntegreerde CO2-koelinstallatie volgen de laatste stand van de koeltechniek. Dankzij warmtewisselaars op die installatie wordt de gehele winkel milieu-vriendelijk verwarmd. Via airconditioning voorkomen we met Koning Koudetechniek dat de koelinstallatie op warme dagen overuren moet draaien en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de winkel op aangename temperatuur blijft.

Op 25 september mocht Jorik Wubbels zijn nieuwe en verruimde Spar heropenen voor zijn klanten. Die kunnen hun boodschappen voortaan doen in een winkel waar historie en toekomst prachtig samenkomen. Bij Koning Koudetechniek gaven we die toekomst met plezier mee vorm.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×