Retail - Nederland

Jan Linders Drunen

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Super efficiënt gebruik van restwarmte voor het verwarmen van de winkel

Korte verbouwingstijd dankzij vooraf gebouwde installatie

Gasloos, pure winst voor zowel de energierekening als het milieu

De klantvraag

Algemeen directeur Ferry Moolenschot van Jan Linders Supermarkten toonde zich in diverse media verheugd over de overeenkomst die Jumbo Supermarkten en Jan Linders vorig jaar sloten. “Zo wordt ‘Het voordeel van het Zuiden’ ook ‘Het voordeel van Vlijmen, Drunen en Wanssum’!”, zei hij over de deal waarbij Jan Linders eigenaar werd van drie toenmalige Jumbo-supermarkten in die drie plaatsen. Jumbo nam tegelijkertijd winkels van Jan Linders over in Weert en Nederweert.

Met Koning Koudetechniek mochten we, als vaste bouwpartner van Jan Linders, die drie nieuwe vestigingen geheel inrichten volgens de laatste Jan Linders-formule en voorzien van een nieuwe state-of-the-art koeltechniek.

Onze oplossing

We richten de winkel in met nieuwe koel- en vriesmeubels, verzorgden de onderliggende koeltechniek en namen en passant ook de winkelverwarming mee. Centraal in het door ons geleverde systeem staat de nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie. Die installatie bouwden we, om kostbare verbouwingstijd te besparen, al vooraf op in onze werkplaats in Bakel.

Ook het leidingwerk, waarmee alle koel- en vriesmeubels in de winkel nauwgezet vanuit de installatie worden gevoed, maakten we al vooraf compleet montage-klaar. De koelmeubels en vrieskasten op de winkelvloer komen uit onze eigen meubellijn, en zijn volledig aangepast aan de huisstijl van Jan Linders.

Energie-efficiënte, milieuvriendelijke én gasloze winkelverwarming

Tot slot verzorgden we ook de winkelverwarming. Via een warmtewisselaar op de koelinstallatie kunnen we de opgewekte koelwarmte slim en milieuvriendelijk hergebruiken om de winkel op een aangename temperatuur te houden. De verwarming is daardoor niet alleen energie- en milieuvriendelijk, maar werkt bovendien volledig gasloos.

Op woensdag 11 mei konden de inwoners van Drunen voor het eerst kennismaken met de volledig nieuwe Jan Linders in hun dorp. “Aangenaam!”, zei supermarktmanager Ivo Leushuis voorafgaand aan die opening. “Mijn team en ik kijken er naar uit om je welkom te heten en kennis te laten maken met ‘Het voordeel van het Zuiden’.” Bij Koning Koudetechniek vinden we het mooi dat wij ons Zuiders voordeel in het koel- en verwarmingssysteem konden leggen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!