Jan Linders Roermond

is compleet vernieuwd. Vanaf 2 oktober geniet het publiek van meer ruimte en winkelgemak!

  • Klantnaam Jan Linders Roermond
  • Datum Week 40 2019
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 2012 m²
  • VVO 1471 m²
  • Branche retail

Wanneer we met Koning Koudetechniek betrokken zijn bij de verbouwing van een supermarkt vallen klanten vooral onze nieuwe koel- en vriesmeubels in de winkel op. Vaak verrichten we het meeste werk juist achter de schermen, zoals bij de uitbreiding van de Jan Linders in Roermond.

Op woensdag 2 oktober ging de Jan Linders supermarkt in Roermond opnieuw open voor het publiek. Na een uitbreiding is het winkeloppervlak fors vergroot. Vanuit Koning Koudetechniek hadden we een belangrijk aandeel in deze logistieke operatie, die zich voor het grootste gedeelte buiten het zicht van de klanten voltrok. Tijdens de verbouwing werd het magazijn aan de achterzijde van de supermarkt bij het winkelgedeelte betrokken. Tegelijkertijd werd een achterliggend pand aan het vloeroppervlak toegevoegd. Dat levert een aanzienlijke verhoging van de winkelruimte op, waardoor Jan Linders zijn klanten met meer ruimte en overzicht kan begroeten. Die uitbreiding betekende natuurlijk ook dat de koel- en vriescellen in het magazijn, nodig voor de winkelvoorraad, een nieuwe plek dienden te krijgen. Net als de koelinstallatie die in het magazijn stond opgesteld.

Tijdwinst bij verbouwing door voorbereiding in eigen Koning Koude-werkplaats

Jan Linders vond nieuwe ruimte voor een nieuw magazijn aan de zijkant van de winkel. Met Koning Koudetechniek verplaatsten we alle koel- en vriescellen naar dat nieuwe magazijngedeelte, waar we ze als nieuw weer opbouwden. De bestaande koelinstallatie demonteerden we, en vervingen we door een nieuwe, milieuvriendelijke CO2-installatie. De bestaande inventaris werd door ons deels retour genomen voor hergebruik. Niet voor recycling geschikte materialen werden verschroot. Vanuit Koning Koudetechniek voorzagen we onze koelinstallatie van warmtewisselaars, waarmee we vrijkomende koelwarmte terug kunnen winnen om de winkel deels mee te verwarmen. In onze Koning Koude-werkplaats in Bakel bereidden we tegelijkertijd al het leidingwerk voor dat nodig was om de meubels in de winkel vanuit de koelinstallatie te koelen. Dat leverde tijdens de verbouwing zelf logistiek voordeel én tijdwinst op. Wij genieten van de bijdrage die wij daar aan mochten leveren.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×