Jan Linders Wageningen

is voorzien van een compleet nieuwe koeltechnische inrichting. Tevens namen we de winkelverwarming mee in onze installatie.

  • Klantnaam Jan Linders Wageningen
  • Datum Week 28 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • Branche retail

Een supermarkt compleet verwarmen via het koelsysteem. Dat klinkt misschien raar, maar bij Koning Koudetechniek vinden we dat vooral duurzaam en efficiënt. In een koelinstallatie komt namelijk warmte vrij. Bij Koning Koudetechniek hebben we een methode ontwikkelt waarmee we die restwarmte via warmtewisselaars slim in kunnen zetten om bijvoorbeeld de winkelverwarming te bedienen. Bij de gloednieuwe Jan Linders in Wageningen konden we het systeem zelfs zo efficiënt inrichten dat we er de gehele winkel mee kunnen verwarmen. En daarmee heeft dit filiaal al voor de opening de eerste winst geboekt.

Slimme koelinstallatie Koning Koudetechniek: meubelkoeling én winkelverwarming

In Wageningen, op de hoek van de Geertjesweg en de Nobelweg, bouwde de Zuid-Nederlandse supermarktketen Jan Linders haar eerste vestiging boven de rivieren. Met Koning Koudetechniek mochten we de gehele koeltechniek voor dit nieuwbouw-filiaal verzorgen. We richtten de winkel stijlvol in met nieuwe koel- en vriesmeubelen uit onze eigen Koning Koudelijn. Ook de koeling in de verskeuken, die centraal in de winkel staat, komt van ons. Achter de schermen plaatsten we een nieuwgebouwde koel- en vriesinstallatie, waarmee alle meubelen worden aangestuurd. Dat hele systeem werkt dankzij de installatie-kennis van Koning Koudetechniek al buitengewoon energie-efficiënt. Die efficiëntie gaven we nog een extra duurzaamheidsslag door de koelinstallatie te voorzien van warmtewisselaars. Het systeem krijgt daarmee een slimme dubbele functie. Naast het koelen van de meubels zorgt de installatie voor verwarming van de winkel. De nieuwe en moderne Jan Linders werd op 9 september feestelijk geopend. “We kijken er naar uit om je kennis te laten maken met ‘Het voordeel uit het zuiden’ ”, was de boodschap van Jan Linders aan haar Wageningse klanten. Wat we bij Koning Koudetechniek mooi vinden is dat de winkel zelf ook profiteert van voordeel uit het zuiden; dankzij ons slim geïntegreerde koel- en verwarmingssysteem.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×