Jumbo City Amsterdam

is op 15 juli geopend en compleet vernieuwd! Voor ons een buitengewone uitdaging, omdat deze centrumsupermarkt in de kelder van een vijf verdiepingen tellend stadspand gevestigd is.

  • Klantnaam Jumbo City Amsterdam
  • Datum Week 29 2020
  • Type installatie Co2 installatie
  • Branche retail

Bij een binnenstad-supermarkt is het normaal gesproken al flink passen en meten om de koeltechniek in te passen. Bij de nieuwe Jumbo City aan de Amsterdamse Wolvenstraat gold dat helemaal. Met Koning Koudetechniek gingen we underground.

Vanuit Koning Koudetechniek verzorgden we de complete koeltechniek voor de nieuwe Jumbo City  aan de Wolvenstraat in Amsterdam. Een buitengewone uitdaging, omdat deze centrumsupermarkt in de kelder van een vijf verdiepingen tellend stadspand gevestigd is. Desondanks wisten we de winkel een fraaie uitstraling te geven met allemaal nieuwe koel- en vriesmeubels, die we via een roltrap en takels naar het ondergrondse niveau brachten. Voor onze CO2-installatie, waarmee de meubels centraal aangestuurd worden, was er eigenlijk nauwelijks plek. We losten dat op door een uiterst compacte maar volwaardige machinekamer op te bouwen in het mini-magazijn. De bijbehorende gascooler monteerden we boven op het dak van de vijfde verdieping, waarbij we het leidingwerk inpandig via een schacht omhoog leidden.

Compacte koel- en vriesinstallatie voor stadssupermarkten van Koning Koudetechniek

In 2019 nam Jumbo zes Marqt-vestiging in de Randstad over van de biologische groothandel Udea. De vestiging aan de Wolvenstraat in Amsterdam is in de afgelopen periode omgebouwd naar de gemaksformule Jumbo City, waarin elementen van reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt en La Place gecombineerd worden. Klanten vinden er behalve een assortiment dagelijkse boodschappen ook vers bereide producten en maaltijden. Vanuit Koning Koudetechniek richtten we deze stadssupermarkt compleet nieuw in met koel- en vriesmeubels welke aansluiten bij de binnenstadsformule van Jumbo. Omdat de winkel gevestigd is op de kelderverdieping lag er wel een extra uitdaging voor de aanvoer van de meubels. Die extra uitdaging lag er ook voor de plaatsing van onze CO2 gestuurde koel- en vriesinstallatie. Vanwege de beperkte ruimte bouwden we een extreem compacte installatie op, die we bij Koning Koudetechniek speciaal ontwikkeld hebben voor “kleinere” supermarkten. De gascooler monteerden we bovenop het dak van het vijf verdiepingen hoge stadspand. Op woensdag 15 juli ging de nieuwe Jumbo City open voor het publiek. Bij Koning Koudetechniek kijken we met trots terug op het huzarenstukje dat we leverden om die opening mogelijk te maken.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×