Retail - Nederland

Jumbo Heerschap Nederweert

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Duurzaam en volledig geïntegreerd koelsysteem

Warmtepomp voor de kantine, kantoren en patchruimte

Super efficiënt gebruik van restwarmte voor het verwarmen van de winkel

De klantvraag

In en rond Weert heeft het afgelopen jaar een ware supermarkt-carrousel rondgedraaid. Met Koning Koudetechniek zaten we vanuit onze koel- en klimaat-technische expertise op de eerste rang. Wij mochten voor Jumbo en Jan Linders alle ombouw-operaties koeltechnisch invullen. De laatste metamorfose vond plaats in Nederweert. Een dubbele metamorfose, in feite.

De Jan Linders aan de Burgemeester Hobusstraat 33 werd begin vorig jaar al omgebouwd naar de Jumbo-formule van eigenaar Roel Heerschap. Die winkel maakte nu plaats voor een gloednieuwe versie van Jumbo Heerschap Nederweert. Die opende de ondernemer precies aan de overkant, in een nieuwbouwpand op nummer 66. Die nieuwbouwlocatie gaf ons bij Koning Koudetechniek alle ruimte om de koeltechnische inrichting optimaal vorm te geven. Die kans lieten we ons natuurlijk niet ontnemen.

Onze oplossing

Met een efficiënte koel- en vriesinstallatie, op het natuurlijke koudemiddel CO2 en voorzien van slimme warmtewisseling, is het systeem duurzaam en buitengewoon energievriendelijk. Niet alleen de koel- en vriesmeubels worden er graadnauwkeurig mee aangestuurd. Ook de winkelverwarming wordt volledig vanuit het systeem gevoed. Puntje van aandacht was nog wel de externe gaskoeler. Die plaatsten we netjes uit het zicht van de nieuwbouwappartementen boven het winkelpand, waarmee ons systeem ook buiten de winkel kan bekoren.

De groene motor van het verwarmingssysteem

Basis van het volledig geïntegreerde systeem is de centrale CO2 koel- en vriesinstallatie die we als machinekamer in het gloednieuwe pand plaatsten. Die installatie koelt op de eerste plaats alle koelmeubels, diepvrieskasten en eilanden waarmee de nieuwe supermarkt werd ingericht. Maar dat niet alleen; de installatie is tegelijkertijd de groene motor van het verwarmingssysteem. Dankzij een warmtewisselaar op de installatie kunnen we de restwarmte namelijk hyperefficiënt gebruiken voor volledige verwarming van de winkel van maar liefst 1400 m2. Met een warmtepomp voor de kantine, kantoren en patchruimte maakten we het duurzame verwarmingssysteem compleet.

Klaar voor een gezonde toekomst!

Vanuit Koning Koudetechniek gaven we eigenaar Roel Heerschap daarmee een gloednieuwe Jumbo-supermarkt die niet alleen qua winkelinrichting, maar ook qua koeling en winkelverwarming helemaal klaar is voor een gezonde toekomst.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!