Retail - Nederland

Jumbo Helmond Brandevoort

De uitdaging kort samengevat

Complete vernieuwing koel- en klimaattechniek

Energievriendelijke CO2 koel- en vriesinstallatie

Warmteterugwinning voor duurzame winkelverwarming

Nieuwe koel- en vriesopslagcellen

De klantvraag

De Jumbo supermarkt in de Helmondse wijk Brandevoort was toe aan een complete make-over. De winkel, in het kenmerkende vestinggedeelte van de wijk, werd ingericht volgens de laatste formule van de Veghelse supermarktketen. Tegelijkertijd had Jumbo de wens om de koel- en klimaattechniek up-to-date te maken en vergaand te verduurzamen.

Als één van de vaste bouwpartners van Jumbo Supermarkten kregen we bij Koning Koudetechniek de vraag om zowel de nieuwe winkelinrichting als de duurzame koel- en klimaattechniek vorm te geven.

Onze oplossing

Op 18 februari, de dag dat in heel Zuid-Nederland het carnaval losbarstte, gingen onze Koning Koudetechnici los bij de Jumbo aan de Huiskensstraat in Helmond. In nog geen drie weken tijd kreeg de winkel een complete metamorfose. De winkelvloer wordt gesierd door nieuwe koel- en vriesmeubels en diepvrieskasten in de Jumbo-styling. In het magazijn bouwden we nieuwe koel- en vriescellen op.

Prefab installatie bespaart verbouwingstijd

De aansturing van alle koel- en vriesmeubels en opslagcellen komt vanuit de centrale koel- en vriesinstallatie die we met Koning Koudetechniek plaatsten. Om kostbare verbouwingstijd te besparen werd die installatie, die werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2, al vooraf opgebouwd in onze werkplaats, net als al het leidingwerk.

Warmteterugwinning voor duurzame winkelverwarming

Bovendien rustten we de installatie uit met warmteterugwinning. Daardoor voedt het systeem, naast alle koelmeubels, ook de winkelverwarming. De warmte die tijdens het koelproces wordt gegenereerd wordt daarmee slim en duurzaam hergebruikt.

Op woensdag 8 maart, 18 dagen na de start van de verbouwing, ging de compleet vernieuwde Jumbo aan de Helmondse Huiskensstraat, de ‘gezelligste supermarkt van Brandevoort’, alweer open voor het publiek. Bij Koning Koudetechniek werkten we daar, zelfs tijdens het gezelligste feest van het jaar, graag aan mee.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!