Jumbo Helmond

is compleet vernieuwd. Sinds 2011 is in de voormalige Bernadettekerk in Helmond de Jumbo gevestigd. Vanuit Koning Koudetechniek zorgden we voor nieuwe koel- en vriesmeubels, plaatsten we een efficiënte koelinstallatie en legden we duurzame verwarming aan.

  • Klantnaam Jumbo Helmond
  • Datum Week 14 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 1948 m²
  • VVO 1139 m²
  • Branche retail

In hun streven naar een duurzame en kosten-efficiënte bedrijfsvoering kiezen veel supermarkten voor een geïntegreerde koel- en verwarmingssysteen die we bij Koning Koudetechniek op maat ontwikkelen. Via warmtewisselaars op onze koel- en vriesinstallatie kunnen we de restwarmte die vrijkomt bij de koeling van de winkelmeubels inzetten om de winkel te verwarmen. Samen met onze brede lijn vries- en koelmeubels kunnen we vanuit Koning Koudetechniek zo een complete oplossing bieden voor de koeltechnische inrichting van nieuwe of verbouwde supermarkten, inclusief het verwarmingssysteem.

Inefficiënt pand efficiënt verwarmd door geïntegreerd koelsysteem Koning Koudetechniek

De afgelopen periode waren we met Koning Koudetechniek betrokken bij de herinrichting van de Jumbo supermarkt aan de Azealaan in Helmond. Deze Jumbo is sinds 2011 gevestigd in de voormalige Bernadettekerk. Zeker in de winterperiode zorgt een goede verwarming van het bijzondere winkelpand voor een hoge warmtelast. Door warmtewisselaars op onze koel- en vriesinstallatie te plaatsen kunnen we die last sterk verminderen en wordt de winkel voortaan efficiënt en duurzaam verwarmd. Met Koning Koudetechniek zorgden we ook voor een duurzaamheidsslag bij de plaatsing van de nieuwe koel- en vriesinstallatie. Die draait op het natuurvriendelijke koudemiddel CO2, en niet, zoals de vorige installatie, op het meer belastende freon R507. Tot slot richtten we de Jumbo in met compleet nieuwe koel- en vriesmeubelen, uitgerust met de laatste techniek en slimme features als led-verlichting en glasdeuren. Na een sluiting van nog geen drie weken is de geheel vernieuwde Jumbo op 1 april weer opengegaan voor het publiek. “De indeling van de winkel is ruimer en overzichtelijker geworden waardoor klanten makkelijker hun weg vinden”, meldt Jumbo. “Bovendien is het assortiment uitgebreid.” Wat die klanten niet weten is dat de winkel tegelijkertijd veel duurzamer is geworden. Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op de bijdrage die we aan de ‘vergroening’ mochten leveren.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×