Jumbo Roosendaal

is op 27 november geopend. De supermarkt is qua uitstraling en winkelklimaat weer helemaal bij de tijd. De koel- en vriesmeubels in de winkel zijn geheel in lijn met de laatst Jumbo-formule.

  • Klantnaam Jumbo Roosendaal
  • Datum Week 48 2019
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 1876 m²
  • VVO 1114 m²
  • Branche retail

Al vanaf de opstart zijn we bij Koning Koudetechniek gespecialiseerd in complete koel- en vriesinstallaties voor supermarkten. Steeds vaker zetten we onze installaties in om winkels ook te verwarmen. Zelfs als de ruimte niet direct geschikt lijkt, zoals bij de nieuwe Jumbo in Roosendaal.

Bij Koning Koudetechniek gaan we uitdagingen niet uit de weg. Bij de ombouw van de Agrimarkt in Roosendaal naar de nieuwste Jumbo-formule kregen we de vraag of we de gehele supermarkt en magazijnruimte konden verwarmen met restwarmte uit onze koel- en vriesinstallatie. Dát was een uitdaging. Het pand was gedateerd en slecht geïsoleerd, waardoor de nieuwe eigenaar zich afvroeg of de bestaande CV-ketels niet gehandhaafd moesten blijven. Wij lieten die CV-ketels daarom staan, maar bewezen vanuit de expertise die we bij Koning Koudetechniek inmiddels hebben dat ze in feite overbodig zijn. Tijdens de verbouwing plaatsten we een nieuwe en efficiënte koelinstallatie in het magazijn. Daarmee worden op de eerste plaats de nieuwe koel- en vriesmeubels in de winkel aangestuurd, net als de koelcellen in het magazijn. De restwarmte, die vrijkomt bij de koeling, zetten we via warmtewisselaars op de installatie om voor hergebruik. We zorgen er op die manier voor dat met die restwarmte de hele winkel en het magazijn verwarmd kunnen worden. En dat is dubbele winst; voor het milieu én het huishoudboekje van de nieuwe eigenaar.

Koning Koudetechniek brengt Jumbo naar laatste stand koel- en verwarmingstechniek

Die nieuwe eigenaar, Jumbo, nam afgelopen voorjaar alle zes vestigingen van de in Zuidwest Nederland opererende supermarktketen Agrimarkt over. De supermarkt in Roosendaal is één van de drie filialen die worden omgebouwd naar de laatste, frisse Jumbo-formule. Goes krijgt de eerste eerste Jumbo Foodmarkt van Zeeland. Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland werden verkocht aan Lidl. De verbouwing van de supermarkt in Roosendaal startte op 31 oktober en was geen sinecure. De winkel is gevestigd in een oude schuur, die gedateerd en slecht geïsoleerd was. De hele inventaris werd gesloopt en afgevoerd. Op 27 november opende de kersverse Jumbo opnieuw de deuren. Mede dankzij Koning Koudetechniek is er een supermarkt ontstaan die qua uitstraling en winkelklimaat weer helemaal bij de tijd is. In de winkel vallen de nieuwe koel -en vriesmeubels op, geheel in lijn met de laatste Jumbo-formule. Dankzij de dubbele functie op onze installatie worden die meubels perfect gekoeld en is de winkel aangenaam van temperatuur. Bij Koning Koudetechniek krijgen we daar een warm gevoel van.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×