Plus Alblasserdam koel-, vries,- en ventilatiesysteem in één

Plus Alblasserdam opende dinsdag 25 juni de deuren voor het winkelend publiek. Met Koning Koudetechniek tekenden wij voor het geavanceerde koel- en vriessysteem, waarmee de winkel tegelijkertijd duurzaam verwarmd wordt. 

  • Klantnaam Plus Alblasserdam
  • Datum Week 26 2019
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 1423 m²
  • VVO 937 m²
  • Branche retail

Compleet vernieuwde Plus supermarkt Alblasserdam

Duurzaamheid en state-of-the-art techniek gaan bij Koning Koudetechniek hand in hand. In Alblasserdam mochten we de nieuwe Plus supermarkt inrichten met een compleet koelsysteem,  vriessysteem en ventilatiesysteem in één. De nieuwe koel/vriesinstallatie werd samengebouwd bij ons in de werkplaats. Vanuit hetzelfde koelsysteem wordt bovendien de AGF-afdeling gekoeld omdat het pand vrij warm is in de zomer. 

Op 3 juni nam Plus het pand over van Dirk van den Broek, waarna we met Koning Koudetechniek direct konden beginnen met de werkzaamheden. Dinsdag 25 juni werd de winkel feestelijk geopend in de frisse stijl van de Plus 2.0 formule. 

Gasloos en duurzaam

Bijzonder aan deze ombouw is dat we de supermarkt compleet gasloos konden opleveren. De machinekamers die we bij Koning Koudetechniek ontwikkeld hebben kunnen worden voorzien van warmtewisselaars. De warmte die vrijkomt van de koelinstallatie kunnen we op die manier gebruiken voor verwarming van de winkel. En dat systeem hebben we ook bij deze Plus toegepast. Alle warmte van de koeling stroomt direct naar de winkel toe, waardoor deze geheel zelfvoorzienend is. En dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu. Ook de energierekening vaart er wel bij.  

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×