Lidl Eindhoven

is voorzien van een centraal systeem voor zowel product- als klimaatkoeling.

  • Klantnaam Lidl Eindhoven
  • Datum Week 26 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 2880 m²
  • VVO 2387 m²
  • Branche retail

Efficiënte koeling van vries- en koelmeubels in supermarkten is vanaf onze oprichting een specialiteit bij Koning Koudetechniek. Bij de renovatie van een Eindhovense Lidl koppelden we ook de airconditioning aan onze centrale koelinstallatie, waardoor tevens een perfect winkelklimaat gegarandeerd is. 

Bij Koning Koudetechniek stellen we ons altijd de vraag hoe we onze koelinstallaties nog beter of efficiënter kunnen inrichten. Zo ontwikkelden we voor de Lidl aan de Urkhovenseweg in Eindhoven een innovatief systeem waarbij zowel de productkoeling als de klimaatkoeling gekoppeld is aan onze centrale koel- en vriesinstallatie. Dat is niet alleen energie-efficiënt. We kunnen met dat systeem ook voldoen aan de strenge klimaateisen die Lidl stelt voor haar winkels; 23 graden in de zomer en 21 graden in de winter. We sloten het hele systeem bovendien aan op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel, waardoor we 24/7 online inzage hebben in de winkel -en producttemperaturen en zo nodig kunnen bijsturen.

Winkel én producten perfect op temperatuur dankzij Koning Koudetechniek

Technische uitdagingen pakken we bij Koning Koudetechniek liefst zo grondig mogelijk aan. De uitbreiding en renovatie van de Lidl aan de Urkhovenseweg in Eindhoven, ook wel bekend als het Karregat, was zo’n project waarin we veel van onze installatiekennis kwijt konden. Op de eerste plaats diende de architectonische waarde van het kenmerkende pand intact te blijven, waardoor we met ons leidingwerk flink wat extra bochten moesten nemen. Maar waar we bij Koning Koudetechniek vooral trots op zijn is de koppeling die we legden tussen de productkoeling en het klimaatsysteem. In het vernieuwde magazijn plaatsten we een nieuwe centrale machinekamer. Normaal gesproken gebruiken we die om de koel- en vriesmeubels in de winkel aan te sturen. In dit geval sloten we ook de 17 watergedragen binnendelen van de airconditioning aan op de machinekamer. Zo worden niet alleen de producten perfect gekoeld. Ook de winkel van 1500 vierkante meter voldoet dankzij de slimme koppeling altijd aan de temperatuureisen die Lidl stelt. Met Koning Koudetechniek hebben we het systeem zo ingeregeld dat het 23 graden is in de zomermaanden, en 21 graden in de winterperiode. Tot slot sloten we het hele systeem online aan op onze Koning Koudemeldkamer in Bakel, waardoor we volcontinu de temperatuur in de gaten kunnen houden en afstandsbeheer kunnen toepassen. Bij Koning Koudetechniek laten we namelijk liever niets aan het toeval over, ook niet als we ons feitelijke installatiewerk al opgeleverd hebben.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×