Lidl Helmond

beleeft een regelrechte primeur. Vanuit Koning Koudetechniek installeerden we in de winkel een centraal koelsysteem dat zowel de producten als de winkelruimte perfect op temperatuur houdt.

  • Klantnaam Lidl Helmond
  • Datum Week 23 2020
  • Type installatie CO2 met WTW

Supermarktketen Lidl hanteert voor haar winkels een strenge temperatuur-eis. Om die reden hebben we met Koning Koudtechniek in de Lidl aan de Geyssendorfstraat in Helmond zeventien watergedragen binnenkoeldelen geplaatst tijdens de recente uitbreiding van de winkel. Om die binnendelen op de voor Lidl juiste temperatuur te houden ontwikkelden de ingenieurs van Koning Koudetechniek een duurzaam, slim en efficiënt koelsysteem. De productkoelingen zijn gekoppeld aan de klimaatkoeling, zodat we vanuit één centrale machinekamer alle verschillende koelstromen in de hele winkel kunnen aansturen.

Koning Koudetechniek koppelt product- en klimaatkoeling in één slim systeem

De Lidl-supermarkt aan het Helmondse Winkelplein Straakven werd onlangs vergroot met een complete vleugel, waarbij gelijk de hele winkel werd verbouwd. Met Koning Koudetechniek mochten we de winkel inrichten met nieuwe koel- en vriesmeubels. Ook vroeg Lidl ons naar een oplossing om in de Helmondse supermarkt aan de klimaat-eis van 23 graden in de zomerperiode en 21 graden in de winterperiode te kunnen voldoen. We zouden Koning Koudetechniek niet zijn als we in die vraag geen technische uitdaging hadden gezien. We besloten één centraal koelsysteem te ontwikkelen dat zowel de koel- en vriesmeubels zou aansturen als de winkel op temperatuur zou houden. Met de zeventien benodigde watergedragen binnenkoeldelen was dat een behoorlijk koeltechnisch vraagstuk. Maar het resultaat mag er volgens ons zijn: gekoppelde product- en klimaatkoeling via één centrale machinekamer in het magazijn. Uiteraard sloten we het hele systeem aan op onze 24/7 online Koning Koudemeldkamer in Bakel, wat ons de mogelijkheid geeft om afstandsbeheer toe te passen op de winkel -en producttemperaturen.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×