Retail - Nederland

Lindenhoff Baambrugge

De uitdaging kort samengevat

Compacte koel- en vriesinstallatie op maat

Comfortabele Tuinkamer dankzij hergebruik restwarmte

Gereviseerde toonbank: duurzaam én budgetvriendelijk

Nauwe samenwerking met keukenprofessionals van Metos

De klantvraag

Lindenhoff Marché is een bijzondere boerderijwinkel voor fijnproevers. In het pittoreske Baambrugge biedt de familie te Voortwis ambachtelijke producten aan: boerenkazen, een ruim assortiment vlees van de eigen Gasconne runderen, Baambrugse varkens en Kamper lammeren, boerenzuivelproducten en verse groente en vers fruit van het seizoen.

Daarnaast worden luxe maaltijden en borrelpakketten geleverd, die door de koks van Lindenhoff vers worden bereid. Klanten kunnen terecht in de fysieke winkel, maar bestellen via internet kan ook. Het familiebedrijf levert de authentieke producten aan duizenden particulieren en meer dan 450 toprestaurants.

Om de ambachtelijke boerderijwinkel, die sinds 1989 bestaat, weer helemaal bij de tijd te maken is de koeltechniek in de verwerkingsruimtes, slagerij, opslagcellen en winkel compleet vernieuwd.

Metos, een aanbieder van hoogwaardige professionele keukens waar we bij Koning Koudetechniek vaker mee samenwerken, betrok ons bij die ombouwoperatie.

Onze oplossing

Speciaal voor kleine tot middelgrote winkels hebben we met Koning Koudetechniek een compact CO2 koel- en vriessysteem ontwikkeld, dat optimaal werkt voor de gevraagde koelcapaciteit.

Die samenbouw kon ook voor Lindenhoff Marché perfect als centrale en efficiënte koelinstallatie dienen. Om geen bedrijfsruimte te verliezen plaatsten we de installatie in een dichte omkasting die netjes in de omgeving op het buitenterrein past.

Gereviseerde toonbank en Metos-meubels

In het winkelgedeelte konden we een deel van de bestaande koelmeubels herplaatsen. Daarnaast richtten we vanuit Koning Koudetechniek de winkel in met een gereviseerde toonbank, om al het ambachtelijk vers optimaal te presenteren. Metos leverde exclusieve wandkoelingen die we aansloten op onze CO2 installatie. Ook de werkruimtes en opslagcellen worden efficiënt en duurzaam gekoeld vanuit onze centrale koelinstallatie, via ruimtekoelers en nieuwgeplaatste verdampers.

Duurzame tuinkamerverwarming vanuit koelproces

Tegelijkertijd voeden we milieu- en kostenvriendelijk de verwarming in de Tuinkamer, de boerenkoffiehoek van Lindenhoff, vanuit de koelinstallatie. Dankzij een warmtewisselaar gebruiken we slim de gegenereerde restwarmte voor het verwarmingssysteem.

Op vrijdag 17 maart, ruim voor de lente, ging de nieuwe installatie in bedrijf. “Welkom voor de mooiste authentieke producten rechtstreeks van de boerderij”, belooft de site van Lindenhoff Marché. Bij Koning vinden we het mooi dat al die authentieke producten dankzij onze koudetechniek ook duurzaam mooi blijven.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!