Retail - Nederland

Marqt Amsterdam Bilderdijkstraat

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Op maat gemaakte nieuwe koel- en vriescellen

Duurzaam, energiebesparend en gasloos

Efficiënte en duurzame koeltechniek zorgt voor kostenbesparing

De klantvraag

De nieuwe formule EkoPlaza Foodmarqt belooft klanten biologische producten van verse topkwaliteit. Daar hoort natuurlijk een koel- en klimaatsysteem bij dat recht doet aan die verse topkwaliteit én aansluit bij de duurzaamheidsgedachte die de biologische winkelketen hanteert. Laten we bij Koning Koudetechniek nu net gespecialiseerd zijn in zulke installaties. De koel- en vriesmeubels uit onze eigen winkellijn zijn bijna maximaal energiezuinig dankzij toepassing van onder meer dubbelglasdeuren en ledverlichting.

Onze oplossing

Vanuit Koning Koudetechniek gaven we de winkel een volledig nieuwe koeltechnische inrichting, met nieuwe koel- en vriesmeubels en een geïntegreerd en duurzaam koel- en verwarmingssysteem. We richtten de winkel volledig nieuw in met energiezuinige koel- en vriesmeubels uit onze eigen Koning Koudelijn.

Alle meubels worden centraal aangestuurd vanuit de koel- en vriesinstallatie, die we bij Koning Koudetechniek speciaal voor kleinere winkels ontwikkelden. Plaatsing van die installatie was nog niet eenvoudig; om winkelruimte te besparen kozen we voor een plek in de kelder. Probleem was alleen dat die kelder slechts bereikbaar was via een serviceluik van 100 bij 100 centimeter. Toch slaagden onze montage-specialisten erin de installatie veilig en werkend op z’n plek te krijgen. Dat was ook goed nieuws voor de winkelverwarming. Die wordt namelijk ook aangestuurd vanuit de koelinstallatie.

Duurzame en energiezuinige winkelverwarming dankzij integratie met koelsysteem

Bij onze efficiënte koel- en vriesinstallaties kiezen we standaard voor gebruik van het natuurlijke koudemiddel CO2. En we adviseren in de regel om warmtewisseling toe te passen. Daarmee wordt de warmte, die tijdens het koelproces gegeneerd wordt, slim omgezet voor gebruik in het winkelverwarmingssysteem. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu en voor de energierekening. Sterker nog, de meeste winkels kunnen van het gasnet worden afgekoppeld. De EkoPlaza Foodmarqt aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam profiteerde maximaal van deze aanpak.

Lekker, maar ook duurzaam

Na een fikse verbouwing ging de kersverse verswinkel op zaterdag 16 juli weer feestelijk open voor het Amsterdamse publiek. “Voor ál onze producten geldt: lekker, maar ook duurzaam”, zegt EkoPlaza Foodmarqt om de nieuwe formule aan te prijzen. Lekker maar ook duurzaam, dat zijn onze installaties in feite ook, vinden we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!