Retail - Nederland

Marqt Amsterdam Ceintuurbaan

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Natuurlijk koelsysteem

Gegenereerde restwarmte wordt gebruikt voor de milieu- en energievriendelijke winkelverwarming

Kleine ruimtes in de hoofdstad worden uitstekend bespeeld

De klantvraag

Een samensmelting van uitmuntend lekkere smaakcombinaties’, belooft EkoPlaza FoodMarqt bij het samengaan van biologische supermarktketens EkoPlaza en het nog luxere Marqt. Daar hoort natuurlijk een koel- en klimaatsysteem bij dat in betrouwbaarheid, uitstraling en duurzaamheid aansluit bij die samensmelting, vinden we bij Koning Koudetechniek.

Na de recente ombouw van de Marqt in de Amsterdamse Haarlemmerstraat, stonden we bij Koning Koudetechniek nu aan de lat voor de verbouwing van het filiaal aan de Ceintuurbaan tot EkoPlaza FoodMarqt.

Onze oplossing

We gaven deze biologische versmarkt de gewenste, luxe uitstraling door de winkel in te richten met nieuwe state-of-the-art koel- en vriesmeubels uit onze eigen Koning Koudelijn. Deze meubels worden exact op de juiste temperatuur gehouden door een nieuwe, centrale koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2, die we in de machinekamer plaatsten.

In lijn met de duurzaamheidsgedachte achter EkoPlaza FoodMarqt voorzagen we deze installatie van een warmtewisselaar. De gegeneerde restwarmte wordt zo slim gebruikt voor de milieu- en energievriendelijke winkelverwarming.

Kwailiteit in duurzaamheid: beperkte ruimte geen beperking voor Koning Koudetechniek

De verbouwing van een supermarkt is in de regel al een complexe logistieke operatie. Staat die winkel in het hart van een stad als Amsterdam, dan spelen direct ook ruimtegebrek en beperking van omgevingsoverlast een belangrijk rol. Bij Koning Koudetechniek zijn we optimaal ingespeeld op al die complicerende factoren. Tijdens de ombouw van de Marqt aan de Ceintuurbaan in Amsterdam naar de kakelverse EkoPlaza FoodMarqt-formule namen we bijvoorbeeld extra maatregelen om geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Een andere uitdaging was het plaatsen van de gaskoeler die we tussen de hoge stadspanden door, op het dak van de winkel monteerden. Tegelijkertijd moesten we bij Koning Koudetechniek de aanvoer van alle nieuwe koel- en vriesmeubels, de centrale CO2-koelinstallatie en het bijbehorende leidingwerk in vlotte banen leiden. Uiteindelijk klaarden we de klus in net geen twee weken tijd.

Marqt Amsterdam klaar voor een duurzame toekomst!

Op zaterdag 18 juni ging de nagelnieuwe EkoPlaza FoodMarqt open voor het Amsterdamse publiek. Met stijlvolle koelmeubels en vrieskasten, een natuurlijk koelsysteem én milieuvriendelijke winkelverwarming van Koning Koudetechniek. “Het voelt goed. Bij de klanten en bij ons eigen team”, zei EkoPlaza-directeur Erik Does over de nieuwe winkelformule. ‘En ook bij ons’, zeggen we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!