Retail - Nederland

Nettorama Bussum

De uitdaging kort samengevat

Volledige winkelverbouwing binnen twee weken

Nieuwe koel- en vriesinventaris uit Koning Koudelijn

Centrale CO2-koelinstallatie met warmteterugwinning

Verduurzaming klimaatsysteem, inclusief winkelventilatie

De klantvraag

De Nettorama in Bussum, in het hart van het Gooi, was toe aan een complete verbouwing. Om de discount-supermarkt weer bij de tijd te maken moest de winkel volledig nieuw ingericht worden. Tegelijkertijd diende de koel- en klimaattechniek geheel vernieuwd en, vooral, verduurzaamd te worden.

Tja. Laat dat nou net de specialiteit zijn van onze koeltechnische ingenieurs en installateurs.

We zeiden bij Koning Koudetechniek dan ook volmondig ‘ja!’, toen Nettorama vroeg of we wilden meedenken over een optimale metamorfose van het Bussumse supermarktfiliaal.

Onze oplossing

De Bussumse Nettorama ligt aan de Landstraat, midden in een goedbezocht winkelcentrum. Al snel werd duidelijk dat de parkeerplaats bij de supermarkt, die normaal gesproken ook gebruikt wordt door klanten van de omliggende winkels, voor een groot gedeelte nodig was om de verbouwing mogelijk te maken.

Extreem korte verbouwingstijd

Met andere woorden: Het was zaak om de complete winkelverbouwing in zo kort mogelijke tijd te realiseren, zodat de buren zo min mogelijk hinder zouden ondervinden.

Tja. Laten we bij Koning Koudetechniek nou ook briljante werkplanners hebben.

In precies twee weken tijd konden we Nettorama de gevraagde, complete metamorfose geven. We richtten de winkel volledig nieuw in met nieuwe koelwanden, vrieskisten, vrieskasten en vitrinekoelingen uit onze eigen Koning Koudelijn. Tegelijkertijd werkten onze installateurs aan de achterliggende koel- en klimaattechniek. Alle meubels worden bedrijfszeker en exact gekoeld vanuit de centrale koel- en vriesinstallatie die we in de technische ruimtes plaatsten. Die installatie draait op het natuurlijke koudemiddel CO2, en is bovendien voorzien van warmtewisselaars.

Eén duurzaam systeem voor koeling, verwarming én ventilatie

Want tja. Ook dat is een specialiteit van Koning Koudetechniek.

We hergebruiken slim en efficiënt de warmte die als bijproduct wordt gegeneerd bij het koelproces. Zo slim en efficiënt dat we er de volledige winkel, kantoorruimtes en kantine mee kunnen verwarmen. Met een geïntegreerd ventilatiesysteem maakten we vanuit Koning Koudetechniek onze bijdrage aan de snelle, maar volledig verbouwing compleet.

Op dinsdag 20 juni, precies twee weken na de start van de werkzaamheden, opende de volledig vernieuwde en vergaand verduurzaamde Nettorama in Bussum de deuren. Bij Koning Koudetechniek zijn we graag, op z’n Brabants, bescheiden. Maar Tja. Voor deze ene, Bussumse, keer maken we graag een uitzondering: ‘We waren weer top!’

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!